Het bezitten en beheren van Bitcoin en de transacties heeft vele voordelen, maar het is belangrijk dat dit veilig gebeurd. Misschien heb je al eens eerder transacties met digitaal geld, wat je zeker niet wilt kwijtraken doordat iemand online toegang krijgt tot jouw geld. Er zijn verschillende manieren om veilig te handelen in Bitcoin. In deze blog leggen we je graag uit hoe je dit het beste kunt doen!

Beveiliging met koude opslag

Er is een stijgende populariteit in het handelen van cryptocurrency, met name met Bitcoin. Bitcoin is het meest populair omdat het de eerst ontwikkelde cryptomunt is. Met handelen in cryptocurrency is er ook een toenemende behoefte om dit op een veilige manier te kunnen doen. Eén van deze manieren is door een koude opslag. Hiermee bescherm je jouw offline portefeuille om toegang te hebben tot jouw Bitcoin en andere cryptovaluta. Met jouw offline koude opslag is er een code nodig om toegang te krijgen tot je Bitcoin, en hiermee transacties mee te doen.

Two Factor Authentication

Je kent het vast wel, en hebt er wellicht wel eens mee gewerkt: Google Authenticator. Dit wordt ook wel 2FA genoemd. Dit is een extra beveiliging voor jouw online exchange. Om in jouw Bitcoin wallet te komen heb je een code nodig die naar jouw telefoon wordt gestuurd door middel van de Google Authenticator app. Zonder deze code kan je niet bij jouw Bitcoin en kan je geen transacties doen. Hiermee hoef je je nooit zorgen te maken dat je wordt gehackt en je alles kwijt bent!

Zoek een betrouwbare broker

Binnen de cryptowereld zijn er talloze platformen waar je terecht kan om jouw geld te beleggen in Bitcoin of andere altcoins, zoals Ethereum of Ripple. Elke cryptovaluta heeft een andere waarde en startprijs. Het is van belang niet de duurste cryptomunt te kiezen als je nieuw bent binnen de cryptowereld. Voordat je begint op het eerste beste platform dat naar voren komt in Google, is het verstandig onderzoek te doen en verschillende aanbieders te vergelijken. Een betrouwbare broker die wij aanraden is Anycoindirect. Hier vind je de meest recente interessante informatie en kan je BTC kopen, waarna dit wordt toegevoegd aan je online wallet. Nu je weet hoe je veilig kunt beleggen in cryptocurrency, kan je van start gaan!