PancakeSwap wallet

$1,17

Als je na een tijdje aardig wat PancakeSwap verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je PancakeSwap een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een PancakeSwap wallet genoemd.

Deze PancakeSwap wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je PancakeSwapportfolio. Er wordt onder PancakeSwap wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort PancakeSwap wallet precies is

Market cap

$266.143.080

24u volume

$17.576.384

Totale aanbod

398.171.116

24u prijsverandering

daling van 0,09%

Waarom zijn PancakeSwap wallets belangrijk?

Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, PancakeSwap wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.

Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je PancakeSwap tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze PancakeSwap wallets door middel van zogenoemde private keys.

Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je PancakeSwap tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je PancakeSwap. Eigenlijk had men het dus ook PancakeSwap sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.

Een veilige en betrouwbare PancakeSwap wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel PancakeSwap te gaan holden.

Wat kan je met een PancakeSwap wallet?

Doorgaans kan je met iedere PancakeSwap wallet hetzelfde. Zo kan je:

  • Al je PancakeSwap managen vanaf een centrale plek
  • PancakeSwap versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
  • Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
  • PancakeSwap uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan

Wat is de beste PancakeSwap wallet?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste PancakeSwap wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke PancakeSwap wallet voor jou het beste geschikt is.

Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange PancakeSwap wallets als ten minste één hardware PancakeSwap wallet.

PancakeSwap details

Market cap

$266.143.080

Hoogste koers ooit

$43,96

Hoogste koers dit jaar

Onbekend

Laagste koers dit jaar

Onbekend

24u verandering

$123.137

24u laagste

$1,17

24u hoogste

$1,18

24u volume

$17.576.384

Prijs & meer

Prijs 24 uur

daling van 0,09%

Prijs 7 dagen

stijging van 1,80%

Prijs 30 dagen

daling van 5,03%

Prijs 1 jaar

daling van 74,66%

Market cap ranking #

117

Market cap 24h

$123.137

Ciculerend aanbod

227.211.826

Totale aanbod

398.171.116

Hoe gebruik je een PancakeSwap wallet?

Er zijn veel verschillende PancakeSwap wallets. Zo zijn er simpele PancakeSwap wallet apps, maar ook PancakeSwap hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten PancakeSwap wallets waar je uit kunt kiezen:

  • Papieren PancakeSwap wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je PancakeSwap in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je PancakeSwap te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je PancakeSwap wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
  • Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
  • Online wallets: bij dit type PancakeSwap wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
 

Ieder type PancakeSwap wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.

Online PancakeSwap wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.

Hoewel je je PancakeSwap binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je PancakeSwap op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je PancakeSwap op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.

Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan PancakeSwap te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je PancakeSwap holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je PancakeSwap draagt.

coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Veelgestelde vragen

Iedere exchange of hot wallet die met het internet is aangesloten, kan gehacked worden. Dit gebeurt doorgaans door malafide browserextenties, keyloggers en phishing sites. Wij raden aan om altijd een two-factor-authentication in te stellen voor al je exchange accounts- en wallets.
Dit maakt niet zo veel uit, zo lang je het bijgeleverde papiertje met je seedphrase maar niet kwijtraakt (recovery sheet). Als je namelijk een hardware wallet als een Ledger Nano X kwijt zou raken, kan je een nieuwe kopen en met dit papiertje deze nieuwe hardware wallet instellen alsof het de oude was. Al je PancakeSwap verhuist automatisch mee en je bent niet je PancakeSwap of toegang tot je PancakeSwap kwijt.
Zolang je 100% zeker weet dat je een echte PancakeSwap wallet app gebruikt wel. Er zijn veel neppe PancakeSwap wallets in zowel de Google Play als Apple Appstore aanwezig, opdat je deze downloadt en je private key invult, zodat hackers er hiermee vandoor kunnen gaan. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je gebruik wilt maken van PancakeSwap wallet apps.