Beste alternatief - €10.000 gratis handelskosten

Bitcoinmeester Wallet

Bij Bitcoinmeester kan je Bitcoin en meer dan 100 andere cryptocurrencies met iDEAL kopen op een volledig door de Nederlandsche bank gereguleerd platform. 

Je kunt de online Bitcoinmeester wallet gebruiken om gemakkelijk in Bitcoin, altcoins en fiat valuta te handelen tegen scherpe tarieven op een volledig Nederlandse exchange met Nederlandstalige klantenservice.

Website

www.bitcoinmeester.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Handel je graag in cryptocurrency bij een Nederlandse aanbieder? Dan is Bitcoinmeester wellicht de beste crypto wallet en Bitcoin exchange voor jou.

Lees onze Bitcoinmeester review om erachter te komen waarom Bitcoinmeester voor Nederlandse cryptotraders geschikt is.

Voordelen

 • Volledig legale Nederlandse cryptocurrency exchange
 • Nederlandstalige klantenservice (telefonisch en live chat)
 • Groot aanbod cryptocurrencies (100+)
 • Staking mogelijkheden

Nadelen

 • Geen offline cold storage hardware wallet
 • Uitgebreide identiteitscontrole
 • Relatief hoge kosten
 • Minieme handelsmogelijkheden

Bitcoinmeester exchange en wallet informatie

Bitcoinmeester is opgericht in 2017 en al snel uitgegroeid tot een van de grootste en populairste Bitcoin wallet exchanges van Nederland. Mocht je cryptocurrencies willen verhandelen of kopen bij een veilig en legaal Nederlands bedrijf, dan is Bitcoinmeester misschien wel je beste optie. 

Bij Bitcoinmeester kan je namelijk meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kopen met iDEAL, Bancontact of Sofort. Daarnaast kan je er je coins ook staken, waarmee je een mooie rente kunt verdienen op je digitale valuta.

Niets is natuurlijk zo vervelend als wanneer je ergens niet helemaal uitkomt of als er iets misgaat tijdens het handelen in crypto. Gelukkig is de Nederlandstalige klantenservice van Bitcoinmeester te bereiken via zowel live chat als telefonisch.

Echter zijn er niet alleen voordelen aan het gebruiken van Bitcoinmeester. Zo blijft het natuurlijk een exchange wallet en zijn je crypto’s altijd veiliger op een offline, cold storage hardware wallet.

Ook zijn er slechts minimale handelsmogelijkheden en zijn de kosten relatief gezien vrij hoog (ongeveer 1%, terwijl andere exchanges als Binance en Huobi slechts 0,15% rekenen).

Ook de identiteitscontrole bij Bitcoinmeester is wel heel uitgebreid. Zo wilt het bedrijf een recent bankafschrift zien en een recente rekening van een nutsbedrijf niet ouder dan 3 maanden.

Wij snappen dat Bitcoinmeester dit doet vanwege , maar het had wat milder gekund met bijvoorbeeld meerdere maten van identificatie met levels en limieten, wat andere crypto exchanges doorgaans doen.

Bitcoinmeester account aanmaken

Als je wilt beginnen met handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies, moet je natuurlijk eerst een crypto wallet hebben om je crypto’s in op te slaan. Om een Bitcoinmeester account aan te maken om dit te doen volg je gewoon de volgende eenvoudige stappen:

 • Je navigeert naar de Bitcoinmeester website en klikt op de oranje open een account knop.

 

bitcoinmeester-wallet-aanmaken

 • Vervolgens krijg je een pop up waarin je moet aangeven of je een particulier account aanmaakt of een zakelijk. Ook vul je hier je voornaam, achternaam en e-mailadres in.

 

 • Daarna kies je een wachtwoord en bevestig je dat je het Bitcoinmeester account alleen voor jezelf gaat gebruiken, dat je niet in de Verenigde Staten woonachtig bent, geen politiek belanghebbend persoon bent en dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en privacy policy van Bitcoinmeester.

bitcoinmeester-account-aanmaken

 • Je zult nu een 6-cijferige veiligheidscode per e-mail ontvangen op het e-mailadres wat je hebt gebruikt tijdens de registratie. Als je deze e-mail niet kunt vinden, controleer dan je spamfolder even.

 

bitcoinmeester-verificatie-code

 • Nadat je deze veiligheidscode hebt ingevuld is je Bitcoinmeester account succesvol geactiveerd en kan je inloggen in de dashboard-omgeving.

 

bitcoinmeester-account-verifieren

 • Eenmaal aangekomen in de dashboard-omgeving van Bitcoinmeester kom je er achter dat je nog je telefoonnummer, adres en identiteit moet bevestigen voordat je kunt handelen in cryptocurrencies of de Bitcoinmeester wallet gebruiken. Bitcoinmeester vraagt je als eerste te identificeren door wat algemene persoonsgegevens in te vullen.

 

bitcoinmeester-identiteitsbewijs

 • Naast alleen een bestand uploaden van je identiteitsbewijs dien je ook nog een selfie te nemen met je identiteitsbewijs in je hand. Hiervoor kan je de ingebouwde camera van je smartphone, tablet of laptop gebruiken of een webcam in het geval van een desktop PC.

 

bitcoinmeester-selfie-nemen

 • Vervolgens dien je ook je mobiele telefoonnummer te bevestigen. Dit is belangrijk, aangezien je deze later nodig zult hebben voor het instellen van je two factor authentication om je account beter te beveiligen.

 

bitcoinmeester-mobiele-telefoon-bevestigen

 • Als je ook je mobiele telefoonnummer bevestigd hebt, dien je als laatste nog een recent bankafschrift of nutsbedrijfrekening van maximaal drie maanden oud te uploaden en overeenkomende adresgegevens in te vullen.

 

bitcoinmeester-adresbewijs

Als je deze stappen doorgelopen bent, heb je een volledig geverifieerd Bitcoinmeester account en kan je besluiten cryptocurrencies te kopen of te gaan verhandelen via de ingebouwde crypto exchange.

Bitcoinmeester staking

Je kunt op Bitcoinmeester tussen de 2 en 10,5 procent rente per jaar op bepaalde cryptocurrencies krijgen, puur door deze in een exchange wallet te bewaren bij Bitcoinmeester.

Op deze manier help je met het veilighouden van bepaalde blockchain netwerken en krijg je hiervoor rente uitbetaald in cryptocurrency.

Deze percentages worden op jaarbasis berekend maar dagelijks uitbetaald door Bitcoinmeester op je staking wallet. Dit proces wordt genoemd.

Crypto trading

Je bekijkt het overzicht populaire cryptocurrencies op Bitcoinmeester of gebruikt de handige zoekfunctie om je gewenste coin of token te zoeken.

Vervolgens klik je er op en zal je worden herleid naar het scherm waar je met iDEAL, Bancontact, Sofort of Giropay de crypto kunt kopen.

Crypto verkopen op Bitcoinmeester werkt op dezelfde manier. Je klikt op de crypto die je wilt verkopen (je moet deze wel in je Bitcoinmeester wallet hebben en niet op een externe wallet) en stelt in hoeveel je wilt verkopen en tegen welke prijs.

Vervolgens krijg je het bedrag in Euro’s direct op je account gestort als de order verwerkt is.

Wat wij er wel graag even bij vermelden voor de ervaren cryptotraders, is dat er geen prijsnotificaties zijn of trading bots die je kunt instellen om op een bepaalde prijs automatisch te kopen of verkopen. Dit is jammer en wellicht dat deze functie in de toekomst nog zal worden toegevoegd op Bitcoinmeester.

crypto-kopen-op-bitcoinmeester

Hoe veilig is Bitcoinmeester?

Volgens de vele positieve is Bitcoinmeester een betrouwbare broker en wallet. Zo helpt de klantenservice regelmatig mensen met vragen of problemen.

Daarnaast bewaart Bitcoinmeester naar eigen zeggen 95% van alle munten in offline wallets zodat er in het geval van een hack geen munten van haar klanten verloren kunnen gaan.

Verder is de hele website van Bitcoinmeester beschermd met SSL-encryptie technologie en kan je zelf ook je account beter beveiligen met een two factor authentication.

Bitcoinmeester is daarnaast een legale cryptocurrency broker en staat onder toezicht van de . Dit is echter geen 100% garantie dat Bitcoinmeester echt helemaal veilig of betrouwbaar is.

Wij raden dan ook altijd aan om enkel de cryptocurrencies die je wilt verhandelen op een exchange wallet te bewaren en de rest op een cold storage offline hardware wallet als een Ledger Nano S of Trezor T device.

Conclusie

Bitcoinmeester is dus een Nederlandse cryptocurrency exchange en online crypto wallet aanbieder waar je onder andere met iDEAL crypto kopen kunt. Het handige aan Bitcoinmeester is natuurlijk dat het een volledig legaal en eenvoudig te begrijpen Nederlands handelsplatform voor crypto is. 

Hoewel Bitcoinmeester van Hollandse bodem is en zeer eenvoudig te gebruiken voor beginnende cryptocurrency beleggers, missen we toch de wat geavanceerdere functies die we zien bij grotere, internationale crypto exchanges als Binance, Huobi en Coinbase.

Zo kan je bij Bitcoinmeester niet handelen met hefboom (margin trading), cryptocurrencies minen, cryptoleningen aanvragen, geld verdienen door liquiditeit te bieden en heeft de handelsinterface van Bitcoinmeester slechts zeer minieme opties.

Ook kan men niet uitsluiten dat Bitcoinmeester nooit gehacked zal worden. Je zou het platform dus bijvoorbeeld enkel kunnen gebruiken om crypto te kopen met iDEAL, maar je digitale valuta elders opslaan. Wel ben je natuurlijk zo vrij een Bitcoinmeester account aan te maken.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Ja, er is een Bitcoinmeester app voor zowel Android als iOS devices. Deze kan je downloaden uit de respectievelijke Google Play en App store. Let er echter goed op dat je de juiste wallet en exchange app downloadt en niet per ongeluk een verkeerde of zelfs neppe wallet app.

Er zijn af en toe airdrops op Bitcoinmeester, maar lang niet zo vaak als op grotere exchanges als KuCoin, Huobi en OKEx.

Nee, het is wettelijk niet toegestaan meer dan een enkel Bitcoinmeester account te hebben.

Ja, voor de Nederlandse wet wordt cryptocurrency gezien onder overige bezittingen en betaal je als particuliere belegger vermogensbelasting in box 3 over de crypto die je bezit. Als je winst maakt met je coins doordat de prijs ervan gestegen is, wordt dit door de belastingsdienst gezien als vermogensgroei. Voor meer informatie omtrent belasting en crypto kan je contact opnemen met een financieel adviseur.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

10 euro gratis Crypto!

Stap in deze bullrun met 10 euro gratis tegoed, deze ontvang je na een succesvolle registratie bij de grootste exchange van Nederland.