Beste alternatief - €10.000 gratis handelskosten

HTX Wallet

Handel, stake of bewaar meer dan 200 verschillende cryptocurrencies op de internationale HTX exchange en wallet. De HTX was voorheen bekend als de Huobi wallet of exchange.

Gebruik HTX om goedkoop cryptocurrency te kopen via SEPA bankoverschrijving en verhandel deze vervolgens op de HTX Exchange tegen gunstige prijzen.

Website

www.htx.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Door de HTX wallet te gebruiken staan je cryptocurrencies online en kan je ze gemakkelijk wisselen voor andere cryptocurrencies of versturen naar andere wallets.

Voordelen

 • Groot assortiment te kopen en verhandelen cryptocurrencies
 • Hoge liquiditeit
 • Welkomstbonus van $300 + 40 DOGE
 • Mobiele exchange app beschikbaar

Nadelen

 • Geen cold storage wallet
 • Niet beschikbaar in Nederland
 • Support niet beschikbaar in het Nederlands

HTX exchange en wallet informatie

HTX is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld en bestaat al sinds 2013, maar veranderde in 2023 van de naam Huobi naar HTX. In het begin konden alleen inwoners van China en Zuid-Korea gebruik maken van de crypto exchange, maar tegenwoordig is deze ook voor andere landen toegankelijk.

HTX heeft allerlei geavanceerde functies in haar platform ingebouwd en is veel meer dan alleen een crypto wallet en exchange. HTX is dan ook zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren cryptotraders.

HTX account aanmaken

Voordat je kunt handelen in cryptocurrency op de HTX exchange of coins kunt bewaren in je HTX wallets, moet je natuurlijk eerst een account aanmaken. Om dit te doen moet je minimaal 18 jaar oud zijn en aan kunnen tonen waar je geïnvesteerde geld in cryptocurrencies vandaan komt.

Een HTX account aanmaken duurt slechts 2 minuten en gaat over het algemeen sneller dan bij andere cryptocurrency exchanges. Alles wat je hoeft te doen om een HTX rekening te openen voor jezelf is deze stappen te volgen:

 • Ga naar de HTX exchange website en klik rechtsboven op de lichtblauwe knop ‘registreren’
 • Vervolgens vul je je e-mailadres in en bepaal je een wachtwoord voor je HTX account. Ook klik je op het vinkje dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Als je een uitnodigingscode hebt gekregen van een vriend, familielid of kennis, vul je deze in om de gebruik te maken van de bijbehorende bonus of promotie.
 • Je zult nu een 6-cijferige bevestigingscode krijgen per e-mail. Open je e-mailinbox, open de e-mail van HTX en vul de bevestigingscode in op de website van HTX. Als je de e-mail van HTX niet kunt vinden, controleer dan je spamfolder, aangezien het kan gebeuren dat je de bevestigingse-mail daar geleverd krijgt.
 • Nu kan je al inloggen op je HTX account. Echter kan je nog geen enkele actie verrichten afgezien van cryptocurrencies storten op de bijbehorende crypto wallets. Je krijgt namelijk een melding dat je je eerst nog moet verifiëren.
 • Klik op de blauwe verifieer knop en lees de instructies op het scherm goed door. Je zult nu namelijk je identiteitsdocument moeten fotograferen en versturen naar HTX. Ook zal er door middel van gezichtsherkenning worden gecontroleerd dat jij dit daadwerkelijk bent. Als je de instructies niet goed opvolgt, zul je deze procedure opnieuw moeten doorlopen.
 • Als deze identiteitscontrole eenmaal gelukt is, zal je zien dat je accountstatus in afwachting is. Nu moet je tussen 5 minuten en 6 uur wachten tot je account volledig is geverifieerd. In de tussentijd kan je al zien wat voor voordelen je kan genieten met je geverifieerde HTX account.

Je hebt nu met succes een HTX account aangemaakt en kan nu al een beetje het HTX platform gaan ontdekken. Zo kan je alvast kijken hoe het trading scherm eruit ziet, of hoe het staken, minen of HTX Earn programma werken.

HTX staking

Op HTX kan je op het moment van schrijven achttien verschillende cryptocurrencies staken. Dit staken wil zeggen dat je een aantal crypto’s voor een bepaalde periode vastzet in een soort digitale spaarpot, waar je niet aan kunt komen tot de ingestelde stakingperiode voorbij is.

Net als bij echt sparen, krijg je een jaarlijkse rente berekent per dag uitbetaalt op je HTX account in de crypto die je gestaked hebt. 

Crypto Loan

Je kan als je een geverifieerd HTX account hebt geld lenen op HTX met je cryptosaldo als onderpand. Hiervoor navigeer je via het hoofdmenu naar het loans gedeelte. Je kunt verschillende crypto’s lenen en zelf een terugbetaal-periode instellen van 30, 45 of 90 dagen. Als je lening doorgaat, krijg je direct je lening bijgeschreven op je HTX account.

Trading Bot

Als je automatisch wilt handelen in cryptocurrencies kan je op HTX een trading bot instellen. Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig zoals je dat normaliter met Meta Trader bots op de aandelenmarkt wel zou moeten hebben om Python bot trading scripts te schrijven. Bij HTX stel je gewoon een prijs in tegen welke de bot moet kopen of verkopen en voor hoeveel Euro of Dollar deze trading bot moet inkopen of verkopen.

Hoe veilig is HTX?

Als je handelt in digitale valuta of deze enkel wilt aanschaffen en voor langere tijd bewaren, is het natuurlijk belangrijk dat je een veilige crypto wallet uitzoekt. HTX is naast alleen een exchange ook een wallet aanbieder, wat wilt zeggen dat je dus je crypto’s op HTX kunt bewaren in de bijbehorende wallets. 

Om dit zo veilig mogelijk te doen, is het aan te raden een two factor authentication of afgekort 2FA in te stellen voor je account. Met een 2FA dien je iedere keer naast alleen je e-mailadres en wachtwoord in te vullen tijdens het inloggen, ook nog met je smartphone te bevestigen dat jij het bent die inlogt.

Op deze manier is je account dubbel zo goed beveiligd en ben je minder vatbaar voor keyloggers en phishing. Als iemand nu wilt inbreken in je HTX account heeft diegene namelijk toegang nodig tot je dekstop PC of ander toestel waarmee je inlogt op HTX en je smartphone.

HTX is een ontzettend goed beveiligd handelsplatform wat nog nooit gehacked is. Echter kunnen wij niet met zekerheid uitsluiten dat dit in de toekomst nooit gebeuren zal. Daarom is het aan te raden slechts een gedeelte van je cryptoportfolio op een exchange wallet als die van HTX te laten staan, en de rest te bewaren op een hardware wallet als een Ledger Nano S of Trezor T device.

Conclusie

HTX is een geweldige internationale crypto exchange en wallet die helaas niet voor Nederlandse gebruikers toegankelijk is.

Het platform geeft regelmatig leuke bonussen weg en je kan er veel meer mee dan enkel traden in crypto of je digitale valuta opslaan. Verder hebben wij weinig aan te merken op deze cryptocurrency exchange en kan je er gerust een account aanmaken als je niet in Nederland woonachtig bent.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Ja, je kan iedere crypto die je op HTX kunt kopen versturen vanuit je HTX wallet naar een eigen wallet naar wens. Ons advies is om altijd eerst een testverzending te doen, voordat je in een keer alles verstuurt, om even te controleren of alles goed gaat en aankomt.

Nee. Dit kan enkel met een creditcard van Visa of MasterCard of via een traditionele bankoverschrijving.

Bij margin trading of handelen met hefboom leen je geld van de broker, in dit geval HTX als exchange, om grotere posities te openen dan je normaal zou kunnen. Vervolgens krijg je meerdere keren het prijsverschil uitbetaald. 

Een voorbeeld van handelen met een x5 hefboom of leverage is bijvoorbeeld:

Je opent een positie van $100 Bitcoin met x5 hefboom. De positie kost eigenlijk $500 en je leent dus $400 van HTX. Bitcoin stijgt met 1% in waarde. Je margin positie in Bitcoin is nu $505 waard. Als je verkoopt heb je $5 winst, in plaats van slechts $1 als je direct in Bitcoin zou handelen.

Let er op dat margin trading ook in je nadeel kan werken en het enkel geschikt is voor ervaren cryptotraders en niet aan te raden is voor beginnende cryptotraders.

Handelen met hefboom wordt ook wel CFD trading genoemd, wat staat voor contracts for difference. Je bezit met deze manier van handelen namelijk geen echte Bitcoin zelf, maar hebt slechts recht op een uitbetaling (of verlies) van het prijsverschil tussen aan- en verkoopwaarde.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

10 euro gratis Crypto!

Stap in deze bullrun met 10 euro gratis tegoed, deze ontvang je na een succesvolle registratie bij de grootste exchange van Nederland.