Huobi Wallet

Handel, stake of bewaar meer dan 200 verschillende cryptocurrencies op de internationale Huobi exchange en wallet. 

Gebruik Huobi om goedkoop cryptocurrency te kopen via SEPA bankoverschrijving en verhandel deze vervolgens op de Huobi Exchange tegen gunstige prijzen.

Website

www.huobi.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Door de Huobi wallet te gebruiken staan je cryptocurrencies online en kan je ze gemakkelijk wisselen voor andere cryptocurrencies of versturen naar andere wallets.

Voordelen

 • Groot assortiment te kopen en verhandelen cryptocurrencies
 • Hoge liquiditeit
 • Welkomstbonus van $300 + 40 DOGE
 • Mobiele exchange app beschikbaar

Nadelen

 • Geen cold storage wallet
 • Geen Nederlands moederbedrijf
 • Support niet beschikbaar in het Nederlands

Huobi exchange en wallet informatie

Huobi is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld en bestaat al sinds 2013. In het begin konden alleen inwoners van China en Zuid-Korea gebruik maken van de crypto exchange, maar tegenwoordig is deze ook voor Nederlanders toegankelijk en is de website en het tradingplatform zelf in het Nederlands vertaald. 

Huobi heeft allerlei geavanceerde functies in haar platform ingebouwd en is veel meer dan alleen een crypto wallet en exchange. Huobi is dan ook zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren cryptotraders.

Huobi account aanmaken

Voordat je kunt handelen in cryptocurrency op de Huobi exchange of coins kunt bewaren in je Huobi wallets, moet je natuurlijk eerst een account aanmaken. Om dit te doen moet je minimaal 18 jaar oud zijn en aan kunnen tonen waar je geïnvesteerde geld in cryptocurrencies vandaan komt.

Een Huobi account aanmaken duurt slechts 2 minuten en gaat over het algemeen sneller dan bij andere cryptocurrency exchanges. Alles wat je hoeft te doen om een Huobi rekening te openen voor jezelf is deze stappen te volgen:

 • Ga naar de Huobi exchange website en klik rechtsboven op de lichtblauwe knop ‘registreren’
huobi-account-aanmaken
 • Vervolgens vul je je e-mailadres in en bepaal je een wachtwoord voor je Huobi account. Ook klik je op het vinkje dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. Als je een uitnodigingscode hebt gekregen van een vriend, familielid of kennis, vul je deze in om de gebruik te maken van de bijbehorende bonus of promotie.
huobi-account-aanmaken-nl
 • Je zult nu een 6-cijferige bevestigingscode krijgen per e-mail. Open je e-mailinbox, open de e-mail van Huobi en vul de bevestigingscode in op de website van Huobi. Als je de e-mail van Huobi niet kunt vinden, controleer dan je spamfolder, aangezien het kan gebeuren dat je de bevestigingse-mail daar geleverd krijgt.
huobi-bevestigingscode
 • Nu kan je al inloggen op je Huobi account. Echter kan je nog geen enkele actie verrichten afgezien van cryptocurrencies storten op de bijbehorende crypto wallets. Je krijgt namelijk een melding dat je je eerst nog moet verifiëren.
Huobi verificatie account
 • Klik op de blauwe verifieer knop en lees de instructies op het scherm goed door. Je zult nu namelijk je identiteitsdocument moeten fotograferen en versturen naar Huobi. Ook zal er door middel van gezichtsherkenning worden gecontroleerd dat jij dit daadwerkelijk bent. Als je de instructies niet goed opvolgt, zul je deze procedure opnieuw moeten doorlopen.
huobi-id-verificatie
 • Als deze identiteitscontrole eenmaal gelukt is, zal je zien dat je accountstatus in afwachting is. Nu moet je tussen 5 minuten en 6 uur wachten tot je account volledig is geverifieerd. In de tussentijd kan je al zien wat voor voordelen je kan genieten met je geverifieerde Huobi account.
huobi-verified-account
Je hebt nu met succes een Huobi account aangemaakt en kan nu al een beetje het Huobi platform gaan ontdekken. Zo kan je alvast kijken hoe het trading scherm eruit ziet, of hoe het staken, minen of Huobi Earn programma werken.

Huobi staking

Op Huobi kan je op het moment van schrijven vier verschillende cryptocurrencies staken: Luna, XPRT, Solana en CSPR. Dit staken wil zeggen dat je een aantal crypto’s voor een bepaalde periode vastzet in een soort digitale spaarpot, waar je niet aan kunt komen tot de ingestelde stakingperiode voorbij is.

Net als bij echt sparen, krijg je een jaarlijkse rente berekent per dag uitbetaalt op je Huobi account in de crypto die je gestaked hebt. 

Daarnaast kan je via de Huobi Primepool bepaalde crypto’s 7 dagen lang vast zetten om airdrops als beloning te krijgen. Airdrops zijn doorgaans nieuwe cryptocurrency lanceringen waarvan bepaalde gebruikers er een aantal gratis ontvangen, omdat ze bijvoorbeeld hebben meegedaan aan de Primepool van Huobi.

huobi-airdrops

Crypto Loan

Je kan als je een geverifieerd Huobi account hebt geld lenen op Huobi met je cryptosaldo als onderpand. Hiervoor navigeer je via het hoofdmenu naar het loans gedeelte. Je kunt verschillende crypto’s lenen en zelf een terugbetaal-periode instellen van 30, 45 of 90 dagen. Als je lening doorgaat, krijg je direct je lening bijgeschreven op je Huobi account.
huobi-crypto-lening

Trading Bot

Als je automatisch wilt handelen in cryptocurrencies kan je op Huobi een trading bot instellen. Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig zoals je dat normaliter met Meta Trader bots op de aandelenmarkt wel zou moeten hebben om Python bot trading scripts te schrijven. Bij Huobi stel je gewoon een prijs in tegen welke de bot moet kopen of verkopen en voor hoeveel Euro of Dollar deze trading bot moet inkopen of verkopen.

Welkomstbonus

Bij Huobi kan je tot $300 welkomstbonus en 40 gratis DOGE coins krijgen door verschillende handelen te verichten op het handelsplatform. Zo krijg je $20 voor het aanmaken van een account, $30 voor het doen van een storting, $40 voor het plaatsen van je eerste trade etc. Om de actuele Huobi bonusvoorwaarden te bekijken, navigeer je naar de Huobi bonus pagina.
Huobi welkombonus

Hoe veilig is Huobi?

Als je handelt in digitale valuta of deze enkel wilt aanschaffen en voor langere tijd bewaren, is het natuurlijk belangrijk dat je een veilige crypto wallet uitzoekt. Huobi is naast alleen een exchange ook een wallet aanbieder, wat wilt zeggen dat je dus je crypto’s op Huobi kunt bewaren in de bijbehorende wallets. 

Om dit zo veilig mogelijk te doen, is het aan te raden een two factor authentication of afgekort 2FA in te stellen voor je account. Met een 2FA dien je iedere keer naast alleen je e-mailadres en wachtwoord in te vullen tijdens het inloggen, ook nog met je smartphone te bevestigen dat jij het bent die inlogt.

Op deze manier is je account dubbel zo goed beveiligd en ben je minder vatbaar voor keyloggers en phishing. Als iemand nu wilt inbreken in je Huobi account heeft diegene namelijk toegang nodig tot je dekstop PC of ander toestel waarmee je inlogt op Huobi en je smartphone.

Huobi is een ontzettend goed beveiligd handelsplatform wat nog nooit gehacked is. Echter kunnen wij niet met zekerheid uitsluiten dat dit in de toekomst nooit gebeuren zal. Daarom is het aan te raden slechts een gedeelte van je cryptoportfolio op een exchange wallet als die van Huobi te laten staan, en de rest te bewaren op een hardware wallet als een Ledger Nano S of Trezor T device.

Conclusie

Huobi is een geweldige internationale crypto exchange en wallet die nu ook voor Nederlandse gebruikers toegankelijk is.

Het platform geeft regelmatig leuke bonussen weg en je kan er veel meer mee dan enkel traden in crypto of je digitale valuta opslaan. Verder hebben wij weinig aan te merken op deze cryptocurrency exchange en kan je er gerust een account aanmaken.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Ja, je kan iedere crypto die je op Huobi kunt kopen versturen vanuit je Huobi wallet naar een eigen wallet naar wens. Ons advies is om altijd eerst een testverzending te doen, voordat je in een keer alles verstuurt, om even te controleren of alles goed gaat en aankomt.

Nee. Dit kan enkel met een creditcard van Visa of MasterCard of via een traditionele bankoverschrijving.

Bij margin trading of handelen met hefboom leen je geld van de broker, in dit geval Huobi als exchange, om grotere posities te openen dan je normaal zou kunnen. Vervolgens krijg je meerdere keren het prijsverschil uitbetaald. 

Een voorbeeld van handelen met een x5 hefboom of leverage is bijvoorbeeld:

Je opent een positie van $100 Bitcoin met x5 hefboom. De positie kost eigenlijk $500 en je leent dus $400 van Huobi. Bitcoin stijgt met 1% in waarde. Je margin positie in Bitcoin is nu $505 waard. Als je verkoopt heb je $5 winst, in plaats van slechts $1 als je direct in Bitcoin zou handelen.

Let er op dat margin trading ook in je nadeel kan werken en het enkel geschikt is voor ervaren cryptotraders en niet aan te raden is voor beginnende cryptotraders.

Handelen met hefboom wordt ook wel CFD trading genoemd, wat staat voor contracts for difference. Je bezit met deze manier van handelen namelijk geen echte Bitcoin zelf, maar hebt slechts recht op een uitbetaling (of verlies) van het prijsverschil tussen aan- en verkoopwaarde.

Bekijk nu al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op de betrouwbare Nederlandse exchange Bitvavo

Ontvang automatisch rente op jouw cryptomunten

Leer meer over het automatisch ontvangen van geld op je cryptomunten via een van de onderstaande aanbieders: