Bitvavo Wallet

Een Nederlandse crypto wallet en exchange om meer dan 200 verschillende cryptocurrencies op te bewaren en te verhandelen

Met de online Bitvavo wallet en exchange kan je gemakkelijk en goedkoop handelen in verschillende digitale valuta. Direct legaal en eenvoudig crypto kopen met iDEAL, Bancontact en 6 andere betaalmethoden doe je met Bitvavo.

Website

www.bitvavo.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Met de Bitvavo wallet beheer je eenvoudig al je cryptocurrencies vanaf een veilige, door de Nederlandsche Bank gereguleerde Nederlandse cryptocurrency exchange.

Voordelen

 • Volledig legale Nederlandse crypto wallet
 • Geschikt voor zowel beginnende als ervaren cryptohandelaren
 • Verdien tot 7,5% rente per jaar op digitale valuta met staking
 • Trade cryptocurrency on-the-go met de handige Bitvavo wallet app

Nadelen

 • Geen cold wallet

Bitvavo exchange en wallet informatie

Als je handelt in cryptocurrencies is het uiterst belangrijk deze op een veilige plek te bewaren. Gelukkig is er de Nederlandse Bitvavo wallet app, waarmee je veilig je bitvavo coins kunt beheren en traden overal waar en wanneer je maar wilt. 

Bitvavo is een volledig legale Nederlandse crypto exchange opgericht in 2017. Binnen no-time is het uitgegroeid tot de grootste Europese cryptocurrency exchange met meer dan 100,000 klanten.

De grootste voordelen van Bitvavo zijn dat het bedrijf Nederlands is, ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel en onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank.

Daarnaast kan je goedkoop handelen in crypto via de brokerdiensten van de Bitvavo exchange en zelfs een passief inkomen opbouwen door middel van staking via het Bitvavo handelsplatform.

Ook kan je je cryptocurrencies bewaren op de Bitvavo wallet, welke optimaal beschermd is, maar hierover later in deze Bitvavo wallet review meer.

Bitvavo Staking

Je hebt bij Bitvavo ook de mogelijkheid een passief inkomen op te bouwen door je coins on-chain of off-chain te staken. Op deze manier laat je je geld als het ware voor je werken en krijg je rente op je opgebouwde cryptobalans(en).

Alles wat je maar hoeft te doen is voldoen aan de minimale stakingbedragen en je vervolgens aan te melden voor de stakingdienst van Bitvavo. Je blijft volledig eigenaar van je gestakede coins en tokens en je kunt dus wanneer je maar wilt deze weer opnemen.

Bitvavo account aanmaken

Voor je kunt inloggen bij de Bitvavo exchange, dien je eerst een Bitvavo wallet aan te maken en een simele aanmeldprocedure te doorlopen. Let er op dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn en enkel een account bij Bitvavo aanmaken kunt op je eigen naam. 

Een Bitvavo wallet aanmaken is gelukkig heel gemakkelijk en binnen een minuut of twee gepiept. Om een online Bitvavo wallet aan te maken volg je gewoon de volgende stappen:

 • Navigeer naar de website van Bitvavo Nederland en klik op aanmelden.
 • Vul je naam, achternaam en e-mailadres in en stel een wachtwoord in voor je Bitvavo wallet account. Kies vervolgens of je een persoonlijk of zakelijk account wilt aanmaken.
 • Zodra je je account hebt aangemaakt krijg je een melding dat er een bevestigings e-mail naar je is verstuurd en dat je op de link in deze email moet klikken om je Bitvavo account aanmelding te voltooien.
 • In je e-mail inbox open je de bevestigingsmail van Bitvavo en klik je op de blauwe knop ‘’e-mailadres bevestigen’’. Het kan zijn dat deze e-mail in je spamfolder belandt, dus controleer dit even als je de e-mail niet kunt vinden.
 • Nu dien je een aantal vragen te beantwoorden. Dit zijn vragen als waarom je de wallet wilt gaan gebruiken, hoe je aan geld komt om cryptocurrencies te traden en dergelijke. Deze vragen dien je naar waarheid in te vullen en zijn onderdeel van de KYC (Know Your Customer) procedure van Bitvavo.
 • Als je door de identiteitscontrole bent gekomen krijg je een melding dat je documenten automatisch gecontroleerd zullen worden. Dit duurt doorgaans enkele minuten.
 • Je klikt op doorgaan en komt nu in de dashboard-omgeving van je Bitvavo wallet Nederland.
 • Vanuit deze dashboard-omgeving kan je de Bitvavo wallet of Bitvavo exchange gaan gebruiken. Zo zou je je account met Euro’s kunnen opwaarderen via iDEAL om er vervolgens cryptocurrencies als Bitcoin, Litecoin en Ethereum mee te kopen of je kan de Bitvavo wallet gebruiken om je al eens eerder aangekochte crypto op te bewaren.

  Let er op dat Bitvavo niet alle cryptocurrencies ondersteunt en dat je altijd goed je ontvangstadressen dubbel controleert voordat je je cryptocurrencies verstuurt.

Hoe veilig is Bitvavo?

Als je gebruik maakt van een online crypto wallet is het natuurlijk wel zo handig als deze optimaal beveiligd is. Gelukkig neemt Bitvavo een aantal veiligheidsmaatregelen om je crypto te beschermen. 

Ten eerste kan je je Bitvavo wallet account zelf beter beveiligen met een two-factor authentication. Door gebruik te maken van een 2FA dien je altijd eerst met je smartphone je inlog nog eens extra te bevestigen wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van Bitvavo. Op deze manier is je crypto wallet beter beveiligd tegen bijvoorbeeld keyloggers en phishing.

Ook kan je via het device & IP-management gedeelte in je Bitvavo account instellen vanaf welke IP-adressen en devices er kan worden ingelogd op je Bitvavo wallet.

Op deze manier voorkom je dat ongewenste toestellen toegang hebben tot jouw cryptocurrency wallet bij Bitvavo. Houd er rekening mee dat het niet aan te raden is een VPN te gebruiken om in te loggen bij Bitvavo, aangezien je op die manier de kans loopt dat Bitvavo je account kan ‘’flaggen’’ voor verdachte activiteit.

Ten tweede is het platform van Bitvavo zelf, de exchange wallet, beschermd met SSL-encryptie

technologie, geavanceerde logging policies en worden alle Bitvavo werknemers uitgebreid gescreened. Op regelmatige basis voert Bitvavo penetratietesten uit op haar eigen platform om te controleren of deze nog beschermd is tegen de meest recente vormen van cybercriminaliteit.

Bitvavo bewaart de digitale activa van haar gebruikers op multi-signature offline cold storage wallets die opgeslagen worden in beschermde locaties. Deze locaties worden 24/7 bewaakt en kennen een veiligheidsstandaard van categorie 4, de hoogst beschikbare beveiliging in Nederland.

Conclusie

Al met al is de Bitvavo exchange een uitstekende plek om crypto te verhandelen. Niet alleen zijn de Bitvavo kosten zeer laag en gunstig, ook heb je de coins vrijwel direct na aankoop op je wallet staan.

Daarnaast is de Bitvavo wallet een geschikte plaats om je cryptocurrencies veilig te bewaren. Bitvavo doet enorm haar best de cryptocurrencies van haar klanten veilig en zorgvuldig op te slaan. 

Ondanks alle beveiligingsmaatregelen die Bitvavo neemt, is een hardware wallet in principe altijd veiliger dan een exchange wallet. Houd hier dus rekening mee en bewaar niet al je cryptocurrency op een wallet exchange.

Verder hebben wij niets aan te merken op de Bitvavo exchange en wallet en kunnen wij iedereen aanraden er een account aan te maken en er te handelen in cryptocurrencies.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

FInst

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Nee, er bestaat geen Bitvavo hardware wallet. Je kunt wel indien gewenst, je digitale valuta van de exchange naar eigen wallet verplaatsen. Eventueel kun je tijdens het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo ook direct een gewenst walletadres invullen, zodat de coins meteen daarheen gaan.

De trading fees die Bitvavo in rekening brengt zijn gebaseerd op hoeveel je aankoopt of verkoopt gedurende een periode van 30 dagen. Op dit moment zijn de Bitvavo wallet fees als volgt:

 

Handelsvolume (30 dagen)Taker FeeMaker Fee
€ 0+0,25%0,15%
€ 100,000+0,20%0,10%
€ 250,000+0,16%0,08%
€ 500,000+0,12%0,06%
€ 1,000,000+0,10%0,05%
€ 2,500,000+0,08%0,04%
€ 5,000,000+0,06%0,04%
€ 10,000,000+0,05%0,03%
€ 25,000,000+0,04%0,03%

 

Zoals je kunt zien uit de kostentabel hierboven, zijn de Bitvavo wallet fees zeer gunstig en lager vergeleken met andere cryptocurrency exchanges als Bitpanda, Bitcoinmeester of Litebit.

Ja, een Bitvavo wallet is uiterst betrouwbaar. Bitvavo doet er alles aan de cryptocurrencies van haar gebruikers veilig te stellen. Daarnaast hoef je niet perse de Bitvavo exchange wallet te gebruiken en zou je ook je eigen hardware wallet kunnen gebruiken.

Nee, dit dien je als individu zelf te doen. Bitvavo biedt wel liquidityprovider- en brokerfuncties voor institutionele beleggers en beleggingsinstellingen aan via haar enterprise solutions.

Nee, Bitvavo is geen scam of oplichting. Het bedrijf is officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en is volledig gereguleerd door de Nederlandsche Bank. Het adres van Bitvavo is Herengracht 450, 1017CA Amsterdam, Nederland.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

10 euro gratis Crypto!

Stap in deze bullrun met 10 euro gratis tegoed, deze ontvang je na een succesvolle registratie bij de grootste exchange van Nederland.