Kraken exchange

Kraken Wallet

Direct handelen in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies vanuit je Kraken exchange wallet.

Met Kraken kan je direct investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies of handelen in crypto (futures) met margin. Daarnaast kan je crypto’s staken om een jaarlijkse rente te ontvangen op je digitale valuta.

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Cryptocurrencies kopen, verkopen of verdienen? Het kan allemaal met de Kraken Exchange. Kraken heeft geavanceerde tools beschikbaar voor zowel beginnende als ervaren cryptotraders.

Voordelen

 • Lage transactiekosten
 • Geavanceerd handelsplatform met veel functies
 • Groot aantal te verhandelen cryptocurrencies (200+)

Nadelen

 • Hoge kosten om crypto te kopen met fiat
 • Opnamekosten en hoge minimale opnamen
 • Geen Nederlandstalige klantenservice

Kraken exchange en wallet informatie

Kraken is een crypto exchange die inmiddels al meer dan 10 jaar bestaat waar je tegen lage fees kunt handelen in crypto. Je betaalt namelijk net als bij andere grote en populaire crypto exchanges als Binance en Coinbase slechts rond de 0,15% exchange fee per trade. 

Het handelsplatform van Kraken komt met ontzettend veel verschillende functies en is net zo geavanceerd als je van een internationale cryptocurrency exchange mag verwachten. Kraken is dus meer dan alleen een fiat-to-crypto gateway zoals LiteBit of Bitcoinmeester.

In totaal kan je handelen in net iets meer dan 250 verschillende cryptocurrencies op Kraken. Dit is een aanzienlijk hoog aantal voor een cryptocurrency exchange. Op kraken vind je dus ook sommige, iets onbekendere altcoins waar je in kunt investeren.

Hoewel je op Kraken wel crypto kan kopen via creditcards als MasterCard en Visa of via een traditionele bankoverschrijving, brengt Kraken wel aardig hoge kosten in rekening voor deze dienst, namelijk 3,75% + €0.25 op iedere transactie. Dit is aanzienlijk hoger dan de gebruikelijke 0,5% tot 1% van bijvoorbeeld Bitvavo en Bitcoinmeester.

Kraken is gevestigd in San Fransisco in de Verenigde Staten en niet in Nederland, zoals de twee zojuist genoemde bedrijven. Hierdoor heeft Kraken geen Nederlandstalige klantenservice en kan je er ook geen crypto kopen met iDEAL.

Kraken account aanmaken

Als je wilt handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies op Kraken, zul je er een account moeten aanmaken. Gelukkig is dit totaal niet lastig en hoef je er geen computerexpert voor te zijn om dit te doen. Volg gewoon de onderstaande stappen en je zult binnen 10 minuten aan de slag kunnen met het traden of aankopen van cryptocurrencies.

 • Ga naar de Kraken website en klik op de Sign Up knop.
 • Als je op de knop gedrukt hebt krijg je een pop up te zien waar je een gebruikersnaam en wachtwoord voor je Kraken account kunt instellen. Ook bevestig je in welk land je woonachtig bent en dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacy beleid van kraken en klik je op de paarse Create Account knop.
 • Wanneer je in de vorige stap op Create account geklikt hebt, zal je een 6-cijferige bevestigingscode ontvangen per e-mail. Ga dus naar je e-mailinbox, open de e-mail van Kraken en vul de code die je daar ziet in op de Kraken website. Het kan zijn dat deze e-mail in je spamfolder terecht komt dus controleer die even.
 • Wanneer je de bevestigingscode hebt ingevuld zal je worden omgeleid naar de dashboardomgeving van Kraken. Hier kan je verder nog niets doen, want je moet eerst je account verifiëren.
 • Klik op de paarse Get verified knop en vul de gevraagde persoonsgegevens naar waarheid in op de pop up die je te zien zult krijgen.
kraken-verify-identity
 • Als je dit gedaan hebt, zul je binnen een minuut of vijf wederom een e-mail van Kraken ontvangen. Dit keer om te vertellen dat je verificatie gelukt is en je cryptocurrency kan storten op Kraken.
 • Op dit moment kan je ervoor kiezen cryptocurrency te storten als je die al bezit en vervolgens te gaan handelen op de Kraken crypto exchange. Als je nog geen crypto hebt en die eerst nog wilt aanschaffen, dien je ook de tweede verificatieprocedure te volgen. Hiervoor dien je een foto van je legitimatiebewijs te uploaden en daarna een foto te nemen waar je gezicht zichtbaar is en waar je je legitimatie in je hand hebt. Dit proces duurt in totaal een minuut of vijf en als je je afvraagt waarom Kraken al deze informatie van je nodig heeft; dit zijn zij bij wet verplicht aan je te vragen, aangezien het een financiële dienst betreft, in het kader van diverse anti-witwasregelgevingen.
Je bent nu klaar om te handelen in cryptocurrency op Kraken en andere functies van het handelsplatform te ontdekken.

Kraken staking

Vanuit het hoofdmenu is er de optie je cryptocurrencies te staken. Staking is een manier om het maximale uit je coins te halen die je normaal anders enkel in je exchange wallet zou bewaren. Bij staking krijg je namelijk rente op je gestakede crypto. Je kunt zelf bepalen hoelang je je coins of tokens wilt staken en ook wanneer je maar wilt deze weer opnemen naar je wallet.

Crypto trading

Als je vanuit het hoofdmenu op de witte trading knop klikt, zal je worden omgeleid naar de Kraken Trading Terminal. Vanuit hier kan je Bitcoin en andere cryptocurrencies traden tegen andere crypto’s of fiat valuta als Euro’s, Amerikaanse Dollars en Britse Ponden. 

Het trading terminal van Kraken heeft ontzettend veel geavanceerde mogelijkheden voor ervaren traders. Zo zijn er allerlei tools voor technische analyse aanwezig, kan je indicatoren instellen, stop loss limieten, allerlei ordersoorten gebruiken etc.

Margin trading

Een van de aspecten die de Kraken crypto exchange zo populair maken, is dat je er met margin kan traden. Op deze manier kan je grotere posities openen dan je normaal zou kunnen doordat je in feite geld leent van de broker (Kraken in dit geval) en je maar een klein gedeelte van je totale positie in eigen onderpand hoeft te hebben. 

Om te kunnen handelen met margin of hefboom moet je een verified account hebben bij Kraken. Zorg er tevens voor dat je goed begrijpt hoe margin trading of leveraged trading werkt, aangezien dit niet is aan te raden voor beginnende cryptotraders.

Future trading

Op de Kraken exchange kan je handelen in futures contracten. Bij dit soort contracten ga je akkoord een crypto te kopen of te verkopen op een later moment tegen een vooraf bepaalde prijs. Op deze manier kan je direct winst nemen of profiteren van lange-termijn posities. Let er op dat net als het crypto traden met margin, futures trading voor ervaren beleggers is. Zorg er dus voor dat je de risico’s ervan kent voordat je hiermee aan de slag gaat.

Hoe veilig is Kraken?

Je kunt nooit echt gemakkelijk bepalen hoe veilig een exchange nu precies is. Misschien trekken ze wel ineens de spreekwoordelijke stekker uit het stopcontact en is iedereen zijn of haar crypto kwijt.

Echter bestaat Kraken al meer dan 10 jaar, heeft het 175 man personeel en is het moederbedrijf beursgenoteerd. Ook geeft Kraken aan de crypto’s van haar klanten op offline multi-signature hardware wallets te bewaren.

Zelf kan je een 2 factor authentication instellen om je Kraken account beter te beveiligen. Wel raden wij altijd aan niet al je crypto op een exchange te laten staan, maar het grootste gedeelte op een hardware wallet als een Ledger Nano S of Trezor T device te bewaren. Op deze manier heb je je crypto in eigen hand en is de schade beperkt als er wel iets zou gebeuren met Kraken (of een andere exchange waar je crypto kan bewaren).

Conclusie

Zeker voor ervaren crypto beleggers die op zoek zijn naar een geavanceerd handelsplatform met mogelijkheden die je ook van een aandelen terminal zou mogen verwachten, voldoet Kraken waarschijnlijk aan de eisen.

Voor mensen die nieuw zijn met cryptocurrency trading, kan het platform ingewikkeld overkomen en is een simpelere crypto exchange als Bitcoinmeester of Bitvavo misschien beter geschikt.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt enkel crypto kopen via een creditcard overboeking van MasterCard of Visa. Mocht je geen creditcard hebben, zijn er winkels en websites waar je een prepaid creditcard kunt aanschaffen die je hiervoor kunt gebruiken.
Ja, je kunt via het deposits & withdrawals wallet overzicht op withdraw klikken achter de gewenste coin en vervolgens de stappen op het scherm volgen om je crypto van Kraken naar een externe wallet te versturen.
Wanneer Kraken vraagt om een proof of sources of funds (POSOF) bewijs, ben jij verplicht deze op te sturen. Kraken zal je account blokkeren als je geen gehoor kan geven aan dit verzoek. Dit heeft te maken met anti-witwasregelgeving.