Beste alternatief - €10.000 gratis handelskosten

Trezor Wallet

Met de Trezor hardware wallet kan je meer dan 9000 verschillende cryptocurrencies veilig offline opslaan. 

De Trezor hardware wallet is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken met de open source wallet software. Bewaar je crypto veilig offline vanaf slechts €63.

Website

www.trezor.io

Kosten wallet

Vanaf €63

Cloud opslag

Nee

Cold wallet

Ja

Je cryptocurrencies veilig in cold storage op een hardware wallet opslaan, dat is waar de Trezor wallets voor gemaakt zijn. Bewaar je crypto veilig en verstuur en ontvang coins via de handige bijbehorende Trezor wallet app.

Voordelen

  • Je crypto volledig veilig offline
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Open Source software
  • Ondersteunt opslag van meer dan 9000 crypto’s

Nadelen

  • Werkt op dit moment alleen met Android toestellen
  • Prijziger vergeleken met alternatieven als Ledger hardware wallets

Trezor wallet informatie

De officiële Trezor ONE hardware wallet is een van oudste hardware wallets en het moederbedrijf SatoshiLabs bestaat al sinds 2014. De hardware wallets van Trezor ondersteunen meer dan 9000 cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum, XRP en allerlei andere crypto. 

De Trezor hardware wallets zijn heel gemakkelijk in gebruik. Je sluit ze gewoon aan met een USB-kabel aan je computer, laptop of smartphone en gebruikt de Trezor software om te zien hoeveel je portfolio waard is of om coins en tokens te versturen naar andere wallets of exchanges. De software van Trezor is overigens open source, zodat iedereen bij kan dragen aan de ontwikkeling ervan.

Het is jammer dat de Trezor hardware wallets niet werken met smartphones van Apple, maar enkel met Android devices. Daarnaast zijn de Trezor wallets ook aan de prijzige kant, vergeleken met andere hardware wallets als Ledger en Keep Key.

Trezor account aanmaken

Als je aan de slag wilt gaan met je nieuwe Trezor hardware wallet, is alles wat je hoeft te doen de volgende stappen volgen: 

  • Allereerst ga je naar de Trezor website en klik je op de groene Get desktop app of download je de mobiele app op je smartphone. Voor deze handleiding gaan we er even vanuit dat je dit voor het gemak vanaf je desktop PC doet.
  • Als je de Trezor Suite software eenmaal gedownload hebt, installeer je deze en open je het .exe bestand als je device klaar is met het bestand installeren. Op je smartphone open je logischerwijs de Trezor wallet app gewoon.Je krijgt nu het volgende scherm te zien. Nu is het tijd om je Trezor device te verbinden met de bijgeleverde USB-kabel.
  • Na het verbinden van je Trezor hardware wallet kom je automatisch in het Trezor dashboard. Vanuit hier kan je zien wat je huidige portfolio waard is en heb je de mogelijkheid je crypto te versturen naar andere wallets, crypto op de Trezor te zetten of via Trezor crypto te verkopen voor fiatgeld als Euro’s, Amerikaanse Dollars of Britse Ponden. Ook zie je actuele koersen van de crypto’s die je bezit en op de Trezor hardware wallet hebt staan.

Verschil tussen Trezor One, Trezor Model T en Trevor Safe 3

Trezor kopen? Je hebt de keuze uit Trezor One, Trezor Model T en Trevor Safe 3.

De wallets zijn een soort veredelde USB-sticks met ingebouwde touchscreens en een instelbare PIN-code waarmee je het apparaat ontgrendeld. Deze hardware wallets verbindt je met een USB-kabel met je toestel naar keuze om er vervolgens crypto op te zetten of vanaf te halen. Je crypto opslaan op een hardware wallet als die van Trezor wordt opslaan op cold storage of offline storage genoemd.

De Trezor model T,  Trevor Safe 3 en model ONE zijn een soort veredelde USB-sticks met ingebouwde touchscreens en een instelbare PIN-code waarmee je het apparaat ontgrendeld. Deze hardware wallets verbindt je met een USB-kabel met je toestel naar keuze om er vervolgens crypto op te zetten of vanaf te halen.

De Trevor Safe 3 is het nieuwste model van Trezor en is vooral geschikt voor beginners.

Je crypto opslaan op een hardware wallet als die van Trezor wordt opslaan op cold storage of offline storage genoemd.

Zodra je eenmaal de Trezor verbonden hebt met een device dat de bijbehorende wallet app Trezor Suite zal je gevraagd worden een nieuwe wallet aan te maken. Wees er zeker van dat wanneer je dit doet, je ook een backup van de wallet maakt, voor het geval dat je ooit de recovery seed code kwijt raakt.

Voor de rest spreekt het versturen van crypto via de Trezor hardware wallet vrij voor zich. Je kan achter de ondersteunde cryptocurrencies klikken op send of receive, waar je de adressen ziet die je invult of geeft aan iemand anders waar de crypto heen moet. Er is ook de mogelijkheid crypto’s te versturen via een QR code vanuit Trezor.

Conclusie

Alledrie de Trezor hardware wallets zijn zeer goede en veilige manieren om je cryptocurrency op te slaan. Het is namelijk niet verstandig crypto waar je niets mee doet (dus crypto die je niet actief verhandelt), op een exchange te laten staan. 

Hoewel crypto exchanges tot de tand bewapend en beschermd zijn tegen cybercriminelen, kan je een exchange hack nooit 100% uitsluiten en het laatste wat je wilt als cryptotrader is als ineens al je coins weg zijn, zonder een manier te hebben dat je deze ooit nog terug kan krijgen.

Een hardware wallet biedt dus volledige bescherming aan van je crypto en is eigenlijk altijd de beste keuze als het aankomt op de opslag van crypto. Je hebt door het gebruiken van een hardware wallet je crypto en dus geld volledig in eigen controle, iets wat in eerste instantie de hele bedoeling van Bitcoin was en Satoshi Nakamoto’s initiële visie.

Andere crypto wallets

Binance

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Litebit

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Qua uiterlijk ziet de Ledger er wat zakelijker uit dan de Trezor, maar dit kan slechts een mening of kwestie van smaak zijn. 

Verder doen beide hardware wallets eigenlijk hetzelfde, echter heeft de Trezor Model T dan wel een touchscreen en beide Ledger wallets Nano S en Nano X niet. Op Ledger hardware wallets kan je meer coins opslaan, namelijk meer dan 1800 en op Trezor devices 1650. 

Wat we wel niet moeten vergeten te vertellen, is dat Ledger een keer een data breach heeft gehad waarbij cybercriminelen klantgegevens van Ledger hebben buit gemaakt. Gelukkig hebben de hackers geen seedcodes van klanten weten te achterhalen (aangezien Ledger die kennelijk daadwerkelijk nergens bewaard). Toch heeft Trezor hier dus een pluspunt als het aankomt op veiligheid.

Dit zouden wij eerlijk gezegd ook niet weten. Het kan komen doordat crypto trading heel populair is en de gemiddelde klant van Trezor waarschijnlijk (veel) geld overheeft voor de opslag van zijn of haar crypto. 

Zo rond 2017 waren hardware wallets niet aan te slepen en kostten deze rond de 250 Euro en meer per stuk. Ook werd er destijds gewerkt met pre-orders. Ons vermoeden is dat het een kwestie van vraag en aanbod zal zijn.

Hoewel dit technisch gezien kan, is het ten zeerste af te raden crypto hardware wallets in winkels, van anderen of op tweedehandsplatformen als Marktplaats te kopen. De makers van dit soort hardware wallets zeggen heel duidelijk op hun website dat je alleen dient te kopen van hun website, wat ook logisch is, want anders kan je nooit weten of de wallet wel echt veilig is. 

Als je een hardware wallet tweedehands of zelfs in een winkel zou kopen, dan heeft de verkoper namelijk de seed code of recovery code nog. Om deze reden wordt zelfs op de websites van hardware wallets gezegd dat je de seal van het pakketje waarin de wallet wordt opgestuurd moet controleren.

Mocht je je Trezor hardware wallet kwijtraken of mocht hij stuk zijn gegaan, dan is er in eerste instantie geen reden tot paniek. Je kunt namelijk gewoon met de bijgeleverde recovery sheet met de woorden die je toen gekregen hebt, een nieuwe Trezor of andere hardware wallet kopen en deze gebruiken alsof het de oude was. Let er wel op dat je natuurlijk niet de recovery sheet moet kwijt raken. In dat geval is er helaas niets wat je kunt doen.
Nee, je dient te betalen met crypto, PayPal of via een creditcardoverboeking van MasterCard of Visa.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

10 euro gratis Crypto!

Stap in deze bullrun met 10 euro gratis tegoed, deze ontvang je na een succesvolle registratie bij de grootste exchange van Nederland.