Beste alternatief - €10.000 gratis handelskosten

Bux Wallet

Let op: BUX wordt op 18 maar 2024 overgenomen door ABN AMRO en stopt met het aanbieden van crypto. Zit je al bij BUX? Dan kun je jouw crypto overhevelen naar Bitvavo bijvoorbeeld. Voor meer informatie, klik hier.

Handel in meer dan 30 verschillende crypto via een Nederlandse exchange, waar je ook de mogelijkheid hebt met met iDEAL Bitcoin en andere crypto te kopen. 

BUX is een crypto exchange en wallet waar je met Euro’s cryptocurrencies kunt kopen en verhandelen. Ook kan je gebruik maken van de BUX exchange wallet om je digitale valuta op te slaan.

Website

www.bux-c.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

BUX Crypto is de crypto-afdeling van aandelenbroker BUX, welke in Nederland zeer populair is onder beleggers.

Tegenwoordig kan je via het nieuwe BUX Crypto dus ook gemakkelijk handelen in crypto, zonder hiervoor helemaal een crypto wallet te hoeven aanmaken.

Voordelen

 • Mogelijkheid Bitcoin en andere crypto te kopen met iDEAL
 • Lage minimale eerste inleg van slechts €30
 • Direct handelen in 33 crypto’s en opslaan in bijbehorende wallet
 • Volledig Nederlands bedrijf met Nederlandse klantenservice

Nadelen

 • Hoge transactiekosten
 • Crypto deposits niet toegestaan
 • Klein aanbod crypto’s
 • Zeer minimale trading features

Bux exchange en wallet informatie

BUX Crypto was voorheen Blockport. Dit bedrijf ging echter failliet doordat het via een ICO Ethereum had opgehaald en deze niet omgezet in Euro’s. De Ethereum koers daalde en als gevolg moest Blockport de digitale deuren sluiten. Bux heeft het destijds overgenomen en omgedoopt tot BUX Crypto. 

Op BUX Crypto kan je als Nederlandse belegger gemakkelijk Bitcoin en 32 andere digitale valuta kopen met iDEAL. Dit kan al vanaf een aankoop van slechts €30, wat vaak gebruikelijk is bij Nederlandse crypto exchanges zoals bijvoorbeeld Bitvavo of Bitcoinmeester, waar je ook voor minimaal €30 aan crypto dient te kopen per transactie.

Een groot voordeel is dat je de crypto die je koopt direct op je BUX Crypto wallet hebt staan en deze vanuit daar kunt sturen naar waar je maar wilt, of gewoon op de BUX wallet laten staan.

Een ander voordeel ten opzichte van andere crypto exchanges, is dat BUX Crypto een volledig Nederlands bedrijf is met dus ook Nederlandse klantenservice. Niets is zo vervelend als wanneer je met een vraag of probleem zit tijdens het traden in crypto, en je je vraag moeilijk of nergens kan stellen. De klantenservice van BUX staat tijdens kantooruren klaar je te helpen met alle vragen die je maar zou mogen hebben.

Echter zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruiken van BUX Crypto om je digitale valuta te verhandelen. Zo zijn de transactiekosten redelijk hoog vergeleken met andere exchanges (0,50%) en kan je er enkel Euro’s storten en geen crypto vanuit andere, externe wallets.

Daarnaast is het crypto-aanbod niet al te groot, aangezien je maar in 33 crypto’s kunt handelen bij BUX. Als laatste is ook het handelsplatform zeer miniem en lijkt het eerder op een fiat-to-crypto gateway dan dat je er echt effectief kunt gaan traden in crypto.

Bux account aanmaken

Om te kunnen beginnen met crypto traden op BUX, heb je natuurlijk een exchange en wallet account nodig. In deze stap voor stap gids voor beginners leggen wij je exact en eenvoudig uit hoe je deze aanmaakt.

 • Ga naar de BUX website en klik op de Aan de slag knop in het midden van het scherm.
 • Vervolgens zal je een pop up te zien krijgen waar je je email-adres invult en een wachtwoord voor je BUX account uitkiest. Daarnaast bevestig je dat je ouder dan 18 jaar bent en kan je kiezen lid te worden van de BUX nieuwsbrief.
Bux-registratie
 • Als je op Create Account geklikt hebt, krijg je een nieuw venster te zien waarin je je voornaam, achternaam en geboortedatum naar waarheid dient in te vullen.
Bux-crypto-personal-details
 • Vervolgens wilt BUX je identiteit weten, waar je woont, maar vooral hoe je aan je geld komt (dit zijn zij bij wet verplicht je te vragen).
Bux-crypto-registration
 • Wanneer je ook dit ingevuld hebt, zal er een bevestigingslink naar je e-mailadres worden verstuurd. Open dus je e-mailinbox en klik op de link in de e-mail van BUX. Het kan dat deze e-mail in je spamfolder belandt, dus controleer deze.
bux-email-bevestigen
 • Nadat je op de bevestigingslink in je de e-mail van BUX geklikt hebt, zal je omgeleid worden naar de BUX Crypto website. Daar krijg je dan direct een pop up te zien, waarin je je zal moeten gaan identificeren. 

  Je klikt op de groene Provide ID knop en vervolgens volg je de handelingen die BUX aan je vraagt. Dit kunnen dingen zijn als een foto van je gezicht met je identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort in de hand, een keer over je schouder kijken en dergelijke.

bux-verify-id
 • Als je keurig gedaan hebt, zal het even duren voordat je BUX account is goedgekeurd maar kan je al wel de verschillende functies van de exchange gaan ontdekken.
id-verificatie-bux

Crypto kopen en verkopen

Via de Buy / Sell knop linksboven in het scherm kan je verschillende crypto’s kopen en verkopen. Uiteraard zie je de actuele prijs en de koers van de afgelopen 24 uur van de coin of token. Ook zie je wat korte informatie over iedere coin en heb je links naar de website van de cryptoprojecten en whitepapers.

crypto-kopen-bux

BUX Tokens

BUX tokens zijn de native tokens van de BUX Crypto exchange. Deze zijn een beetje vergelijkbaar met de BNB coins van Binance. Als je namelijk BUX tokens hebt, betaal je geen transactiekosten of exchange fees op je trades via BUX Crypto. Je dient minimaal 1000 BUX tokens te hebben om 0% transactiekosten te betalen. 

bux-tokens

Hoe veilig is Bux crypto exchange?

Volgens de informatie op de website van BUX zijn je digitale valuta er zeer veilig. Dit komt omdat BUX je gelden bewaart op een aparte bankrekening, een zogenoemde custodianrekening of ‘omnibus account’. 

In feite is BUX dus de eigenaar van de crypto die je in de wallets op hun platform opslaat, maar hierdoor ben je wel beschermd en verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal of het onwaarschijnlijke geval dat BUX failliet gaat. Ook staat BUX Alternative Investments B.V., het moederbedrijf achter BUX Crypto, onder .

Je BUX exchange wallet is een zogenaamde hot wallet. Dit wilt zeggen dat deze online is en niet in eigen beheer. Hoewel je crypto verzekerd en beschermd is bij BUX, is het toch niet zo veilig als je crypto in eigen beheer bewaren op een hardware wallet zoals bijvoorbeeld een Ledger Nano of Trezor Model T wallet.

Wij raden altijd aan enkel de crypto die je actief verhandelt op een exchange te laten staan en de rest te bewaren op een dergelijke hardware wallet. Dit is namelijk veel veiliger en op die manier ben je echt de daadwerkelijke eigenaar van je cryptoportfolio.

Conclusie

BUX Crypto is geschikt voor beginnende crypto beleggers om er Bitcoin en andere digitale valuta te kopen met iDEAL. Wel zijn de transactiekosten aan de vrij hoge kant voor het aankopen van Bitcoin of andere crypto met fiatgeld, namelijk 0,5%. 

Wat wel een pluspunt is van BUX Crypto, is dat het een volledig gereguleerd en gelicenseerd Nederlands bedrijf is, met dus ook Nederlandstalige klantenservice. Mocht je dus ergens een vraag over hebben of met een probleem zitten, kan de klantenservice van BUX je gewoon duidelijk uitleggen wat je moet doen.

Over het algemeen biedt BUX niet de mogelijkheden die je als ervaren trader zou mogen verwachten en is het eerder een veredelde fiat-to-crypto gateway dan echt een exchange. Zo ontbreken er dynamische charting features, tradingfuncties en vele zaken die je tegenwoordig van een crypto exchange zou mogen verwachten als staking, lending en NFT trading.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Op dit moment is het nog onduidelijk waarom je geen crypto uit externe wallets op BUX kunt storten. Wellicht heeft dit te maken met anti-witwas regelgeving. Je kunt wel crypto kopen met iDEAL op BUX en deze versturen naar externe wallets.
Ja, maar via een aparte BUX app en niet vanuit de BUX Crypto app of desktopvariant. Het zou naar onze mening handiger zijn als dit kon vanuit hetzelfde account of dezelfde trading app.
Ja, het is mogelijk Euro’s te storten en hier nog niets mee te doen. Deze blijven dan staan op je Euro-balans, waar je er in de toekomst crypto mee kan kopen of het weer opnemen naar je bankrekening.

Ja, maar gelukkig heeft BUX een ingebouwde feature welke automatisch een template voor je belastingaangifte van je cryptoportfolio voor je maakt. Als je de stappen volgt in de guide die je op de BUX website kunt downloaden, spreekt het voor zich en kan je dit bestand gebruiken voor je jaarlijkse belastingaangifte over je crypto.

Naar aller waarschijnlijkheid wel, maar dit is niet met zekerheid te zeggen. Wanneer dit het geval is, zullen wij deze BUX wallet review updaten.