NEO wallet

$7,52

Als je na een tijdje aardig wat NEO verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je NEO een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een NEO wallet genoemd.

Deze NEO wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je NEOportfolio. Er wordt onder NEO wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort NEO wallet precies is

Market cap

$531.172.741

24u volume

$18.318.332

Totale aanbod

100.000.000

24u prijsverandering

stijging van 2,17%

Waarom zijn NEO wallets belangrijk?

Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, NEO wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.

Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je NEO tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze NEO wallets door middel van zogenoemde private keys.

Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je NEO tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je NEO. Eigenlijk had men het dus ook NEO sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.

Een veilige en betrouwbare NEO wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel NEO te gaan holden.

Wat kan je met een NEO wallet?

Doorgaans kan je met iedere NEO wallet hetzelfde. Zo kan je:

  • Al je NEO managen vanaf een centrale plek
  • NEO versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
  • Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
  • NEO uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan

Wat is de beste NEO wallet?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste NEO wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke NEO wallet voor jou het beste geschikt is.

Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange NEO wallets als ten minste één hardware NEO wallet.

NEO details

Market cap

$531.172.741

Hoogste koers ooit

$198,38

Hoogste koers dit jaar

Onbekend

Laagste koers dit jaar

Onbekend

24u verandering

$12.330.897

24u laagste

$7,33

24u hoogste

$7,60

24u volume

$18.318.332

Prijs & meer

Prijs 24 uur

stijging van 2,17%

Prijs 7 dagen

stijging van 2,25%

Prijs 30 dagen

stijging van 7,40%

Prijs 1 jaar

daling van 14,61%

Market cap ranking #

70

Market cap 24h

$12.330.897

Ciculerend aanbod

70.530.000

Totale aanbod

100.000.000

Hoe gebruik je een NEO wallet?

Er zijn veel verschillende NEO wallets. Zo zijn er simpele NEO wallet apps, maar ook NEO hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten NEO wallets waar je uit kunt kiezen:

  • Papieren NEO wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je NEO in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je NEO te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je NEO wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
  • Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
  • Online wallets: bij dit type NEO wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
 

Ieder type NEO wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.

Online NEO wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.

Hoewel je je NEO binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je NEO op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je NEO op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.

Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan NEO te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je NEO holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je NEO draagt.

coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Veelgestelde vragen

Iedere exchange of hot wallet die met het internet is aangesloten, kan gehacked worden. Dit gebeurt doorgaans door malafide browserextenties, keyloggers en phishing sites. Wij raden aan om altijd een two-factor-authentication in te stellen voor al je exchange accounts- en wallets.
Dit maakt niet zo veel uit, zo lang je het bijgeleverde papiertje met je seedphrase maar niet kwijtraakt (recovery sheet). Als je namelijk een hardware wallet als een Ledger Nano X kwijt zou raken, kan je een nieuwe kopen en met dit papiertje deze nieuwe hardware wallet instellen alsof het de oude was. Al je NEO verhuist automatisch mee en je bent niet je NEO of toegang tot je NEO kwijt.
Zolang je 100% zeker weet dat je een echte NEO wallet app gebruikt wel. Er zijn veel neppe NEO wallets in zowel de Google Play als Apple Appstore aanwezig, opdat je deze downloadt en je private key invult, zodat hackers er hiermee vandoor kunnen gaan. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je gebruik wilt maken van NEO wallet apps.