OKX Wallet

Door de geavanceerde tradingopties van OKX te gebruiken kan je handelen in meer dan 100 cryptocurrencies op je eigen manier en sla je coins op op de veilige OKX wallet. 

Professioneel traden in crypto doe je op het OKX handelsplatform tegen de scherpste tarieven en met de meeste functies. Crypto kopen met fiat is mogelijk bij OKX via bankoverschrijving en creditcards.

In januari 2022 heeft OKX besloten haar voormalige naam OKEx te rebranden naar OKX.

Website

https://www.okx.com/

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Je kunt de OKX crypto wallet gebruiken om je crypto portfolio op te slaan en gemakkelijk Bitcoin en meer dan 100 andere crypto’s te kopen, verkopen, te versturen en te ontvangen.

Voordelen

 • Mogelijkheid crypto te kopen met bankoverschrijving, creditcard en ADVcash
 • Welkomstbonus van $30
 • Lage transactiekosten
 • Crypto leningen afsluiten en geld verdienen met staking

Nadelen

 • Geen Nederlands bedrijf
 • Live chat werkt niet naar behoren
 • Geen cold storage wallet

OKEx exchange en wallet informatie

OKEX is opgericht in 2014 en is wereldwijd een van de populairste crypto exchanges. Het bedrijf was officieel gevestigd in China maar is recentelijk verhuist naar off-shore jurisdunctie Belize, aangezien en dit niet gunstig was voor het bedrijf. 

Je kunt op OKX ook als Nederlandse cryptotrader handelen in digitale valuta of je cryptocurrencies bewaren op de online OKX exchange wallets. Naast alleen cryptocurrency traden kan je op OKX ook cryptoleningen aanvragen, geld verdienen door je cryptoportfolio te staken, investeren in ICO’s en meer.

Nieuwe crypto traders krijgen bij OKX een welkomstbonus van $30 om te gebruiken om transactiekosten te betalen of om (meer) crypto van te kopen. De transactiekosten die OKX haar traders in rekening brengt zijn overigens zeer gunstig vergeleken met alternatieve crypto exchanges als LiteBit, Bitpanda en Bitvavo.

OKX account aanmaken

Een OKX wallet aanmaken is een fluitje van een cent en binnen een minuut of vijf gepiept. Om dit te doen volg je gewoon de volgende eenvoudige stappen:

 • Navigeer naar de OKX website en klik op de grote blauwe get started knop. 

okex-account-aanmaken

 • Je krijgt nu een pop-up te zien waar je je e-mailadres kunt invullen en een wachtwoord bepalen voor je OKX account. Als je liever aanmeld via je smartphone is die mogelijkheid er ook. Daarnaast is er de gelegenheid een Invite Code in te vullen. Voor het gemak van deze handleiding maken wij een OKX account aan met e-mail. 

okex-wallet-aanmaken

 • Vervolgens zal je na het invullen van je e-mailadres een 6-cijferige bevestigingscode per e-mail ontvangen (per SMS als je je telefonisch aanmeldt). Als je deze bevestigingse-mail van OKX niet kunt vinden, controleer dan even je spam folder.

okex-verificatie-code

 • Nadat je de bevestigingscode hebt ingevuld op de website van OKEx krijg je wederom een pop-up te zien, dit keer met de vraag of je al crypto hebt of dat je crypto wilt kopen. 

okex-account-inloggen

 • Stel nu dat je nog geen crypto hebt en dit wilt kopen, dan klik je op de blauwe buy crypto knop en krijg je de mogelijkheid met een bankoverschrijving, creditcard of via ADVcash Bitcoin, Ethereum, Litecoin of een van de andere meer dan 20 verschillende crypto’s met Euro’s te kopen. Helaas kan je niet met iDEAL crypto kopen op OKX.
 • Als je crypto koopt op deze manier, komt het automatisch aan op de daarvoor bestemde crypto wallet op OKX. Vanaf hier kan je het verhandelen voor andere crypto’s of bewaren. Via de overview tab in het hoofdmenu zie je precies welke crypto je allemaal hebt in je wallets en wat die op dat moment waard zijn.

okex-asset-overview

 • Je kunt er nu voor kiezen je OKX account te verifieren. Als je dit doet heb je hogere limieten en krijg je beschikking tot meer opties op het handelsplatform. Om dit te doen moet je je naam, achternaam en identiteitsdocument nummer invullen, een kopie van je gebruikte identiteitsdocument opsturen en een biometrische facial recognition procedure doorlopen, zodat OKX zeker weet dat je ingevulde persoonsgegevens kloppen.

okex-verificatie

Dit alles zou zo’n 5 minuten moeten duren als je de aanwijzingen op het scherm volgt en daarna heb je een geverifieerd OKX account met hogere limieten en toegang tot alle functies van het handelsplatform.

OKX exchange fees

OKX werkt met transactiekosten die steeds lager worden, hoe hoger level je bereikt als gebruiker. Hoe groter je trading volume, hoe lager de exchange fees. Het loont dus om vaste klant te blijven bij OKX. Ook krijg je korting op je trades als je veel OKB tokens bezit. Dit is de native token van OKX zoals BNB dat is van Binance.

okex-ico-investeren

Geld lenen

Op OKX kan je geld verdienen door je cryptocurrencies te staken. Dit werkt heel eenvoudig: je stelt in hoeveel van een bepaalde crypto je voor een bepaalde tijd kunt missen en wacht vervolgens die periode af. Als resultaat krijg je rente uitbetaalt op je uitgeleende of gestakede crypto, een mooie manier van passief inkomen dus.

Staking

Op OKX kan je geld verdienen door je cryptocurrencies te staken. Dit werkt heel eenvoudig: je stelt in hoeveel van een bepaalde crypto je voor een bepaalde tijd kunt missen en wacht vervolgens die periode af. Als resultaat krijg je rente uitbetaalt op je uitgeleende of gestakede crypto, een mooie manier van passief inkomen dus.

okex-staking

OKX token sale platform

Via deze functie kan je met OKX investeren in ICO’s. ICO’s zijn net als IPO’s van aandelen maar dan van nieuwe cryptocurrencies. Let er op dat het investeren in ICO’s risicovol is en je je geinvesteerde geld kunt verliezen.

DeFI Hub

Via de DeFI Hub kan je anoniem en decentralized traden. Op deze manier handel je in crypto direct vanuit je eigen wallet(s) en niet vanuit de OKEx exchange wallet. Om dit te doen installeer je de OKEx DeFi browserextentie- of app en vul je je walletadressen in.
okex-defi

Hoe veilig is OKX?

Een van de belangrijkste zaken van het handelen in cryptocurrencies is de veiligheid en betrouwbaarheid van het handelsplatform en de cryptowallet die je gebruikt. Op de website van OKX lezen we dat zij gebruik maken van GSLB gedistrubueerde serverclusters en dat het bedrijf de crypto’s van klanten opslaat op cold storage multi-signature wallets. 

Als gebruiker van OKX heb je de mogelijkheid een 2 Factor Authentication in te stellen om je account beter te beschermen. Dit is ten zeerste aan te raden, aangezien je anders slachtoffer kunt worden van cybercriminaliteit en je coins gestolen kunnen worden als iemand de inloggegevens van je account op een bepaalde manier weet te bemachtigen.

Wij raden overigens altijd aan niet het grootste gedeelte van je cryptoportfolio op een exchange te laten staan. Het is voor de zekerheid altijd verstandiger je crypto’s op te slaan, of in ieder geval het grootste gedeelte hiervan, op een offline hardware wallet, ook wel cold storage wallet genoemd. Er zijn verschillende van dit soort hardware wallets beschikbaar zoals de Ledger Nano S of de Trezor T device.

Conclusie

Over het algemeen is de OKX exchange en wallet wat meer geschikt voor de ervaren crypto trader die iets meer wilt doen met zijn of haar digitale valuta dan enkel bewaren of traden. Dit wil niet zeggen dat je er als beginnende cryptocurrency investeerder geen account kunt aanmaken. 

Er zijn op zowel het platform als buiten de site om voldoende handleidingen aanwezig om je wegwijs te maken in de vele functies die OKX biedt. Wij hebben niets negatiefs te melden over het OKX handelsplatform en je bent zo vrij het zelfs een uit te proberen om te zien of het iets voor je is. Zo niet, dan kan je bijvoorbeeld altijd nog een Binance account aanmaken of crypto traden op Bitvavo.

Andere crypto wallets

Binance

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Litebit

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt op OKX enkel crypto kopen met bankoverschrijving, Visa, MasterCard en ADVCash.

Ja, hoewel je al toegang hebt tot enkele basisfuncties van het platform na enkel je e-mailadres of telefoonnummer te bevestigen, zal je je volledig moeten legitimeren voordat je gebruik kunt maken van alle functies en crypto kunt opnemen of versturen van OKX.

Een memo tag is een extra toevoeging aan je wallet depositadres. Deze moet je altijd invullen, anders wordt je crypto verstuurd naar het algemene coinadres van de exchange en niet naar jouw wallet op de exchange.

Hoewel het handelsplatform er in eerste instantie wat ingewikkeld en lastig te begrijpen uit ziet, valt dit heel erg mee. Je zou de tutorial kunnen volgen om te leren hoe het handelsplatform precies werkt of de FAQ pagina’s lezen op de OKX website. Eventueel kan je ook eerst even een tijdje oefenen met het demo trading platform van OKX