Binance Wallet
Met de #1 cryptocurrency exchange Binance handel je tegen lage transactiekosten in meer dan 400 verschillende crypto’s op professionele wijze.
Binance is ‘s werelds grootste en populairste crypto exchange waar men naast enkel crypto’s traden ook crypto kan kopen met fiatgeld, staken, NFT’s verhandelen en meer.
Binance is officieel de grootste crypto exchange ter wereld. Doordat het vele functies aanbiedt, is het handelsplatform van Binance voor zowel beginnende als ervaren cryptotraders zeer geschikt. Het is uiteraard mogelijk je crypto te bewaren op de Binance exchange wallet en het vanuit daar naar andere, externe wallets te sturen.
Voordelen
- Lage transactiekosten of exchange fees
- Beste trading platform voor cryptocurrency
- Mogelijkheid crypto te kopen met fiatgeld
- Ontzettend veel extra features en mogelijkheden
Nadelen
- Geen Nederlands bedrijf
- Euro’s uitbetalen tijdelijk niet mogelijk
- Geen hardware wallet
Binance exchange en wallet informatie
Binance is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao als decentralized crypto exchange in China. Voor ervaren cryptobeleggers is Binance ideaal door de vele functionaliteiten die het platform rijk is. Voor beginners echter, kan het platform iets te overweldigend overkomen. Gelukkig leggen wij in deze Binance wallet en exchange review alles helder uit.
Er zijn namelijk ontzettend veel redenen om Binance als crypto exchange of wallet te gebruiken. Zo kan je er crypto kopen met fiatgeld, je crypto staken, uitlenen, NFT’s verhandelen en meer.
Ook zijn de transactiekosten of exchange fees heel laag, vergeleken met andere crypto exchanges (0,10%). Dit betekent dat je als gebruiker zeer gunstig kunt traden in crypto op het handelsplatform.
Wat wel jammer is, maar niet perse een groot nadeel, is dat Binance geen Nederlands bedrijf is en dus geen Nederlandstalige klantenservice heeft. Wel is het vervelend dat nu al een aantal maanden niet uit te betalen in Euro’s valt via bankrekening. Voorheen heeft dit altijd keurig gewerkt.
Ook blijft Binance natuurlijk een exchange wallet of hot wallet en moet je om crypto te traden op Binance je crypto op de exchange wallet hebben staan. Een hardware wallet als die van Ledger of Trezor is altijd veiliger dan een exchange wallet, maar hierover later meer.
Binance account aanmaken
Als je aan de slag wilt gaan met het traden van crypto op Binance, moet je natuurlijk wel eerst een Binance account hebben. Gelukkig kan je deze vrij eenvoudig aanmaken vanaf je smartphone, tablet of PC. Om een Binance account aan te maken doe je het volgende:
- Je gaat naar de Binance website en klikt op de gele Register Now knop.
- Nu verifieer je waar je woont en vul je de gevraagde gegevens naar waarheid in.
- Vervolgens zal je een e-mail krijgen met een bevestigingslink. Je klikt op deze bevestigingslink en vervolgens ben je klaar om het Binance handelsplatform te gaan gebruiken. Mocht je de e-mail van Binance niet kunnen vinden, controleer dan even je spamfolder.
Crypto trading via Binance platform
Via het hoofdmenu van Binance kan je uiteraard crypto traden. Dit kan op zeer professionele wijze of op heel eenvoudige wijze.
Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het tradingscherm er bij Binance uitziet, met alle functies die het heeft. Denk aan verschillende ordertypen, tekentools om op de kaart te tekenen voor technische analyse en de optie een stop-limit in te stellen.
Convert
Binance staking
Een van de populairste manieren tegenwoordig om een passief inkomen op te bouwen is het zogenoemde staken van crypto. Dit wil zeggen dat je een bepaalde crypto voor een bepaalde periode ‘’vast zet’’ en hier niet aan kunt komen, in ruil voor een jaarlijkse rente, uitbetaald in de crypto die je gestaked hebt.
Dit crypto staken kan op Binance op heel veel verschillende manieren. Zo is er de mogelijkheid te gaan voor een gegarandeerde rente, een variable rente of allerlei exotische combinaties waarin je een bepaald deel staket en een ander deel belegt en dergelijke.
Al deze staking mogelijkheden vind je in het hoofdmenu onder het kopje Binance Earn
Binance Smart Chain en Binance Trust wallet
Via de Binance Smart Chain krijg je toegang tot allerlei markten als gecentraliseerde cryptobeurzen, NFT-marktplaatsen en dergelijke. Om een Binance Smart Chain wallet aan te maken, moet je eerst een externe wallet verbinden met Binance. Hiervoor heb je de keuze tussen de zogenoemde DeFi wallets MetaMask en Trust Wallet.
Om een Trust wallet met Binance te koppelen is alles wat je hoeft te doen het volgende:
1. Ga naar de Trust Wallet website en downloadt de wallet voor het besturingssysteem dat je toestel gebruikt.
2. Vervolgens installeer je de app en klik je als dit gebeurd is op Create a new wallet.
3. Nu zie je een seed phrase. Dit is je herstelwachtwoord in het geval dat je je toestel of toegang tot je account kwijt raakt. Sla deze seed phrase ergens veilig op.
4. Nu verifieer je nog een keer je seed phrase, zodat de Trust wallet app of software weet dat je inderdaad ergens de seed phrase hebt opgeslagen.
5. Nu kan je de Binance Smart Chain DApps gebruiken door BNB (Binance Coin) op je wallet te storten. Vervolgens kan je daarna alle BEP-20 tokens verhandelen die je maar zou willen via DApps en DeFi’s, zolang je maar BNB hebt in je wallet om de transactiekosten te dekken.
Mining
Het is mogelijk je miners direct naar je Binance-account te laten minen door lid te worden van de Binance Pool. Op dit moment kun je de volgende crypto minen via deze pool:
- Bitcoin
- Bitcoin Cash
- Litecoin
- Ethereum
NFT Trading via Binance
Hoe veilig is Binance?
Bij Binance heb je in eerste instantie de mogelijkheid je account zelf beter te beschermen tegen cybercriminaliteit door een 2 factor authentication toe te voegen. Op deze manier dien je iedere keer met de Authenticator app op je smartphone een inlog of trade bij Binance te bevestigen. Dit biedt een extra laag beveiliging aan voor je account, aangezien je namelijk zo je account en wachtwoord beschermt tegen phishing en keyloggers.
Vervolgens zijn je crypto bij Binance door het verzekeringsfonds van het bedrijf gedekt tot een hoogte van $250,000. Als Binance dus gehacked zou worden, krijg je je crypto, of de waarde hiervan terugbetaald door Binance.
Op 7 mei 2019 is Binance gehacked voor meer dan 7000 Bitcoins. Dus hoewel het de grootste en populairste crypto exchange ter wereld is, kan zelfs zo’n grote exchange gehacked worden.
Om deze reden raden wij dan ook altijd aan enkel de crypto die je actief verhandelt op een exchange wallet te laten staan en de rest van je cryptoportfolio te bewaren op een offline hardware wallet als een Ledger Nano of Trezor device.
Conclusie
Binance is ‘s werelds grootste en populairste crypto exchange waar je op ontzettend veel manieren iets kunt doen met crypto. Het is dan ook geen wonder dat bijna iedereen al wel eens van Binance gehoord heeft of al een Binance exchange account of wallet heeft.
Wat voornamelijk het grootste nadeel van Binance is op het moment van schrijven is dat je geen Euro’s kan opnemen naar je bankrekening. Wel zou je crypto van je Binance wallet(s) naar eigen wallets kunnen versturen of via crypto-to-fiat gateways verkopen. Een andere optie zou kunnen zijn de Binance Visakaart aanvragen en op die manier uitcashen.
Al met al is Binance echt een zeer geschikte exchange om te handelen in Bitcoin en andere crypto, echter is de site dus een keer gehacked en is een hardware wallet altijd een veiligere plek om je crypto op te bewaren dan op een exchange wallet.
Andere crypto wallets
Veelgestelde vragen
BEP20 is de standaard voor tokens op de Binance Smart Chain zoals ERC-20 dat is bij op Ethereum gebaseerde tokens. Deze BEP20-tokens volgen de activitieit en waarde van iedere transactie op de blockchain.
Bij een limit order bepaal je een prijs (een limiet) waartegen jij crypto koopt of verkoopt. Bij een market order koop of verkoop je tegen de actuele marktprijs, totdat de gehele order vervult is. Als je dus niet direct crypto nodig hebt is het altijd gunstiger een market order te plaatsen in plaats van een limit order.
Ja, maar enkel via een creditcard van MasterCard of Visa of via ADVcash. Het is niet mogelijk een storting te doen met iDEAL en op die manier crypto te kopen met Euro’s op Binance.
Futures en opties op Binance zijn doorgaans kwartaallijkse contracten die je aangaat met het handelsplatform. Door een dergelijk contract aan te gaan heb je het recht tegen een bepaalde prijs crypto te kopen tot op het moment dat het contract verloopt. Tijdens de looptijd heb je ook nog de mogelijkheid het contract te verkopen.