XRP wallet
$0,52
Als je na een tijdje aardig wat XRP verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je XRP een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een XRP wallet genoemd.
Deze XRP wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je XRPportfolio. Er wordt onder XRP wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort XRP wallet precies is

Market cap
$27.680.603.250

24u volume
$494.083.441

Totale aanbod
99.988.397.127

24u prijsverandering
stijging van 0,60%
Waarom zijn XRP wallets belangrijk?
Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, XRP wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.
Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je XRP tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze XRP wallets door middel van zogenoemde private keys.
Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je XRP tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je XRP. Eigenlijk had men het dus ook XRP sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.
Een veilige en betrouwbare XRP wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel XRP te gaan holden.
Wat kan je met een XRP wallet?
Doorgaans kan je met iedere XRP wallet hetzelfde. Zo kan je:
- Al je XRP managen vanaf een centrale plek
- XRP versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
- Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
- XRP uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan
Wat is de beste XRP wallet?
Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste XRP wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke XRP wallet voor jou het beste geschikt is.
Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange XRP wallets als ten minste één hardware XRP wallet.
XRP details
Market cap
$27.680.603.250
Hoogste koers ooit
$3,40
Hoogste koers dit jaar
Onbekend
Laagste koers dit jaar
Onbekend
24u verandering
$137.446.310
24u laagste
$0,51
24u hoogste
$0,52
24u volume
$494.083.441
Prijs & meer
Prijs 24 uur
stijging van 0,60%
Prijs 7 dagen
stijging van 1,81%
Prijs 30 dagen
stijging van 3,58%
Prijs 1 jaar
stijging van 8,85%
Market cap ranking #
5
Market cap 24h
$137.446.310
Ciculerend aanbod
53.312.364.216
Totale aanbod
99.988.397.127
Hoe gebruik je een XRP wallet?
Er zijn veel verschillende XRP wallets. Zo zijn er simpele XRP wallet apps, maar ook XRP hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten XRP wallets waar je uit kunt kiezen:
- Papieren XRP wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je XRP in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je XRP te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je XRP wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
- Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
- Online wallets: bij dit type XRP wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
Ieder type XRP wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.
Online XRP wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.
Hoewel je je XRP binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je XRP op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je XRP op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.
Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan XRP te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je XRP holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je XRP draagt.

Kosten: Gratis
Soort wallet: Online