Ethereum wallet

$1.683,57

Als je na een tijdje aardig wat Ethereum verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je Ethereum een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een Ethereum wallet genoemd.

Deze Ethereum wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je Ethereumportfolio. Er wordt onder Ethereum wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort Ethereum wallet precies is

Market cap

$202.439.527.415

24u volume

$5.381.219.199

Totale aanbod

120.238.637

24u prijsverandering

daling van 0,03%

Waarom zijn Ethereum wallets belangrijk?

Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, Ethereum wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.

Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je Ethereum tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze Ethereum wallets door middel van zogenoemde private keys.

Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je Ethereum tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je Ethereum. Eigenlijk had men het dus ook Ethereum sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.

Een veilige en betrouwbare Ethereum wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel Ethereum te gaan holden.

Wat kan je met een Ethereum wallet?

Doorgaans kan je met iedere Ethereum wallet hetzelfde. Zo kan je:

  • Al je Ethereum managen vanaf een centrale plek
  • Ethereum versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
  • Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
  • Ethereum uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan

Wat is de beste Ethereum wallet?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste Ethereum wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke Ethereum wallet voor jou het beste geschikt is.

Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange Ethereum wallets als ten minste één hardware Ethereum wallet.

Ethereum details

Market cap

$202.439.527.415

Hoogste koers ooit

$4.878,26

Hoogste koers dit jaar

Onbekend

Laagste koers dit jaar

Onbekend

24u verandering

$-89.408.304

24u laagste

$1.669,49

24u hoogste

$1.691,90

24u volume

$5.381.219.199

Prijs & meer

Prijs 24 uur

daling van 0,03%

Prijs 7 dagen

stijging van 5,82%

Prijs 30 dagen

stijging van 3,06%

Prijs 1 jaar

stijging van 27,18%

Market cap ranking #

2

Market cap 24h

$-89.408.304

Ciculerend aanbod

120.238.637

Totale aanbod

120.238.637

Hoe gebruik je een Ethereum wallet?

Er zijn veel verschillende Ethereum wallets. Zo zijn er simpele Ethereum wallet apps, maar ook Ethereum hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten Ethereum wallets waar je uit kunt kiezen:

  • Papieren Ethereum wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je Ethereum in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je Ethereum te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je Ethereum wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
  • Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
  • Online wallets: bij dit type Ethereum wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
 

Ieder type Ethereum wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.

Online Ethereum wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.

Hoewel je je Ethereum binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je Ethereum op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je Ethereum op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.

Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan Ethereum te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je Ethereum holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je Ethereum draagt.

coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Veelgestelde vragen

Iedere exchange of hot wallet die met het internet is aangesloten, kan gehacked worden. Dit gebeurt doorgaans door malafide browserextenties, keyloggers en phishing sites. Wij raden aan om altijd een two-factor-authentication in te stellen voor al je exchange accounts- en wallets.
Dit maakt niet zo veel uit, zo lang je het bijgeleverde papiertje met je seedphrase maar niet kwijtraakt (recovery sheet). Als je namelijk een hardware wallet als een Ledger Nano X kwijt zou raken, kan je een nieuwe kopen en met dit papiertje deze nieuwe hardware wallet instellen alsof het de oude was. Al je Ethereum verhuist automatisch mee en je bent niet je Ethereum of toegang tot je Ethereum kwijt.
Zolang je 100% zeker weet dat je een echte Ethereum wallet app gebruikt wel. Er zijn veel neppe Ethereum wallets in zowel de Google Play als Apple Appstore aanwezig, opdat je deze downloadt en je private key invult, zodat hackers er hiermee vandoor kunnen gaan. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je gebruik wilt maken van Ethereum wallet apps.