Beste alternatief - €10.000 gratis handelskosten

KuCoin Wallet

Gebruik de diensten van KuCoin om in digitale valuta te handelen als een professionele trader en sla je crypto veilig op op de online KuCoin exchange wallet. 

Voor ervaren cryptotraders is KuCoin’s exchange en wallet ideaal geschikt. Via het platform kan je goedkoop handelen in tientallen cryptocurrencies, minen, staken en meer. Lees meer in onze KuCoin review.

Website

www.kucoin.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Bitcoin en andere crypto kopen en traden met lage transactiekosten is mogelijk via diverse ordertypen en zelfs volledig te automatiseren op de KuCoin exchange. Nieuwe traders krijgen tot 500 USDT bonus bij aanmelding.

Voordelen

 • Lage transactiekosten
 • Welkomstbonus tot 500 USDT
 • Rente verdienen op je crypto
 • Mining mogelijkheden

Nadelen

 • Crypto kopen met iDEAL niet mogelijk
 • Geen Nederlandstalige klantenservice
 • Lastig te begrijpen interface voor beginners

KuCoin exchange en wallet informatie

KuCoin is een relatief nieuwe, internationale cryptocurrency exchange waar je tegen lage transactiekosten kunt handelen in cryptocurrency. Per transactie brengt KuCoin zo’n 0,1% in rekening in exchange fees.

Daarnaast kan je er cryptocurrencies kopen met fiat via creditcards als MasterCard en Visa. Het is niet mogelijk crypto te kopen met iDEAL via KuCoin. Verder kan je je crypto staken op KuCoin en zelfs Bitcoin en Ethereum minen via de mining pool.

Hoewel de user interface in eerste instantie wat lastig te begrijpen is voor onervaren crypto beleggers, spreekt het na het bekijken van de tutorial wel voor zich. 

Het platform is zeker voor professionele traders optimaal geschikt en bevat de functies die je mag verwachten van een modern en hedendaagse cryptocurrency exchange.

Op dit moment krijgen nieuwe traders tot 500 USDT aanmeldbonus van KuCoin voor het aanmaken van een exchange account en voltooien van de registratieprocedure.

KuCoin heeft allerlei geavanceerde functies in haar platform ingebouwd en is veel meer dan alleen een crypto wallet en exchange. KuCoin is dan ook zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren cryptotraders.

KuCoin account aanmaken

Als je cryptocurrencies wilt kopen en verhandelen via KuCoin, moet je natuurlijk eerst een account en wallet aanmaken. Hoe dit precies werkt zullen we je haarfijn uitleggen in deze beginners handleiding voor KuCoin gebruikers. 

Volg gewoon de eenvoudige onderstaande stappen en je zult binnen een minuut of vijf je eerste crypto kunnen kopen of traden via KuCoin:

 • Ga naar de KuCoin website en klik rechtsboven op register knop.

 • Je ziet nu het aanmeldformulier van KuCoin en een melding dat je als nieuwe gebruiker tot 500 USDT bonus kunt krijgen voor het gebruiken van de KuCoin exchange en wallet. Je hebt de keuze je aan te melden met je telefoonnummer of e-mailadres. Voor het gemak van deze handleiding melden wij ons aan met e-mailadres.
 • Je vult simpelweg je e-mailadres in, kiest een wachtwoord en vult een eventuele referral code in. Vergeet niet achter je e-mail adres op send code te klikken en vervolgens de ontvangen code in te vullen. Als je de e-mail van KuCoin niet kunt vinden, controleer dan je spamfolder.

 • Zodra je op signup hebt geklikt zal je herleid worden naar de KuCoin exchange pagina en een pop up in beeld krijgen waarmee je de mogelijkheid hebt crypto te kopen, crypto te storten, lid te worden van de community of je bonus te claimen.
 • We gaan er in deze handleiding even van uit dat je nog geen crypto hebt en crypto wilt kopen via KuCoin. Logischerwijs klik je dan op de meest linker groene Buy now knop.
 • Vervolgens heb je nu de mogelijkheid Bitcoin, Ethereum of Tether te kopen met Visa of Mastercard. Je kunt op KuCoin geen Bitcoin kopen met iDEAL of andere cryptocurrencies. Wel kan je nu al voor een klein bedrag cryptocurrencies kopen. Wil je meer crypto kopen? Dan moet je eerst je aankooplimiet verhogen. Om je limieten te verhogen dien je je KuCoin account te verifieren. Om dit te doen klik je rechtsboven op de circel met je initialen er in en scroll je omlaag naar KYC Identification.

 • Om je KuCoin account volledig te verifieren dien je de KYC verificatieprocedure te doorlopen. Tijdens deze procedure zal je gevraagd worden je naam, achternaam, geboortedatum, adres en identiteitsbewijs documentnummer in te vullen.
 • Vervolgens zal je door middel van een facial recognition controle via de webcam van je PC of laptop of camera van je smartphone of tablet een paar handelingen moeten verrichten. Denk aan eenmaal over je schouder kijken, schudden met je hoofd etc. Wanneer je deze procedure doorlopen hebt, wat ongeveer 5 minuten zal duren, is je account in afwachting op goedkeuring en kan je de functies van de exchange en wallet van KuCoin gaan ontdekken.

Exchange wallet

Vanuit de exchange wallet pagina kan je crypto’s ontvangen en versturen naar andere online en offline wallets. Iedere wallet heeft een deposit en een withdraw adres. Tijdens het handelen in crypto geef je anderen altijd je depositadres en nooit je withdraw.

KuCoin staking

Via de Pool-X Earn functie op KuCoin kan je nieuwe coins krijgen in de vorm van airdrops als je bestaande stable coins staked. Staken wil zeggen dat je je crypto voor een bepaalde periode uitleent aan het platform, tegen een bepaalde rente. Bij KuCoin krijg je deze rente dus uitbetaald in airdrop tokens van nieuwe coins. Je kunt zelf bepalen hoelang je je crypto staked en wanneer je maar wilt deze weer opnemen.

Crypto Mining en Trading

Er is de mogelijkheid de grafische kaart(en) en processor van je PC aan te sluiten op de KuCoin mining pool. Op deze manier kan je automatisch geld verdienen door Bitcoin, Bitcoin Cash of Ethereum te minen.

Als je in het hoofdmenu op Trading klikt, opent het trading terminal en dit is natuurlijk waar het interessant wordt! Hier kun je verschillende cryptocurrencies traden voor andere of voor Euro’s, Dollars en andere fiat valuta. Als het er een beetje ingewikkeld uitziet in het begin kan je rechtsboven op Tour klikken om een tutorial te bekijken over hoe het allemaal precies werkt.

Trading Bot

Voor ervaren cryptotraders is er de mogelijkheid trading bots in te stellen op KuCoin. Deze handelen automatisch in crypto voor je naar ingestelde tradingstrategieën en kopen en verkopen op vooraf ingestelde prijzen.

Hoe veilig is KuCoin?

KuCoin doet er alles aan haar crypto exchange zo goed mogelijk te beveiligen. Zo heeft KuCoin een partnership met een bedrijf genaamd Onchain Custodian om alle crypto’s van haar klanten veilig te houden.

Ook is het bedrijf verzekerd door Lockton tegen cybercriminaliteit. Op de website van KuCoin lezen we dat bijna alle digitale valuta van KuCoin’s klanten offline opgeslagen worden op multi-signature cold storage wallets. Welk percentage dit exact is, is helaas onbekend. 

Hoewel , heeft de verzekering van KuCoin deze gebruikers in alle gevallen schadeloos gesteld, wat natuurlijk pluspunten oplevert voor KuCoin als crypto exchange.

Bij KuCoin heb je als gebruiker ook de mogelijkheid je eigen exchange wallet optimaal te beschermen. Zo kan je niet alleen een two factor authentication instellen voor je KuCoin account, maar ook extra passphrases en wachtwoorden om in te vullen voor je een tradepositie kan openen of sluiten.

Dit is een hogere mate van zelfinstelbare beveiliging vergeleken met alternatieve cryptocurrency exchanges en wallets als Bitvavo, LiteBit en OKEx.

Houd er rekening mee dat het nooit aan te raden is je volledige cryptoportfolio op een exchange wallet te laten staan. Bewaar enkel de crypto op online exchange wallets waarmee je handelt en sla de rest op op een offline hardware wallet als een Ledger Nano S of Trezor T device.

Conclusie

Je kunt dus veel meer met de KuCoin exchange dan alleen een crypto wallet aanmaken en Bitcoin en altcoins traden. Met name de lage exchange fees en vele extra opties van het platform maken het dan ook tot een zeer geschikt all-in-one platform voor al je crypto benodigdheden. 

Enkele nadelen van het platform zijn dat je er geen crypto kunt kopen met iDEAL en dat er geen Nederlandse klantenservice is. Voor de rest hebben wij niets aan te merken op de KuCoin wallet en exchange en kan je er gerust een account aanmaken.

Andere crypto wallets

Coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Als je al crypto hebt die je op KuCoin wilt storten, bijvoorbeeld omdat je via KuCoin kunt investeren in een bepaalde altcoin die je graag wilt bezitten, navigeer je in het menu rechtsboven naar je Main account (Deposit & Withdrawal). 

Vanuit daar selecteer je de juiste crypto wallet en klik je op deposit. Je ziet nu het ontvangstadres staan van die wallet en eventuele memo’s of tags. Deze gegevens vul je in bij de andere wallet of exchange waarvandaan je coins wilt versturen naar je KuCoin account.

Je kunt op KuCoin handelen in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ethereum, Monero, Litecoin en vele andere altcoins. Al deze coins en tokens kan je veilig opslaan op je KuCoin wallet.
Ja, je kan fiat storten en via bankoverschrijving ook weer opnemen in meer dan 30 verschillende valuta waaronder Euro’s, Amerikaanse Dollars, Russische Roebels, Britse Ponden en meer.