Als je overweegt te beginnen met het verhandelen van digitale valuta, is het essentieel om zo snel mogelijk een account aan te maken bij een betrouwbare crypto broker. Er zijn veel verschillende brokers op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Geen wonder dus dat de vraag ‘Hoe betrouwbaar is Finst?’ bij je opkomt. Deze review biedt een diepgaande blik op wat Finst te bieden heeft. Alles om je te helpen een weloverwogen keuze te maken. 

Wat is Finst en voor wie is het?

Finst is een crypto platform dat in 2022 is opgericht door een groepje van voormalige medewerkers van DEGIRO. Pas sinds januari 2023 is het bedrijf actief in Nederland. Deze jonge leeftijd betekent echter niet dat Finst geen grote doelen voor ogen heeft! De crypto broker streeft ernaar om alle beginnende beleggers toegang te bieden tot dezelfde middelen als de professionele handelaren. De manier waarop Finst dit doel probeert te behalen, is door het bieden van lage transactiekosten, een gebruiksvriendelijk platform en het creëren van een hoge betrouwbaarheid.

Zoals net genoemd richt Finst zich niet alleen op ervaren crypto beleggers, maar ook op de beginnende handelaren. Het platform is zo ingericht dat deze makkelijk te gebruiken is. De broker is voorzien van een sterk UX-design, waardoor deze erg gebruiksvriendelijk en intuïtief is. Ook is Finst erg toegankelijk wegens de lage transactiekosten. Deze behelzen slechts 0,15% en er geldt een minimale storing van slechts een enkele euro. Finst klinkt dus als muziek in de oren voor iedereen die geïnteresseerd is in beleggen in crypto.

Beleggen/investeren in crypto via Finst - Hoe werkt het precies?

Beleggen via Finst is een fluitje van een cent. Je maakt simpelweg een account aan en doorloopt het duidelijk geformuleerde verificatieproces. Na het uitvoeren van deze stappen kun je eigenlijk direct beginnen met beleggen! Geld overmaken naar je portefeuille op Finst gaat soepel en snel, waarna je kunt kiezen uit een groot en divers aanbod aan digitale munten. Dus, kies een crypto naar wens uit, doe wat onderzoek en begin met investeren. 

Finst: de voor- en nadelen op een rijtje

Voordat je een beslissing maakt over het aanmaken van een account op een platform, is het natuurlijk belangrijk om de verschillende voor- en nadelen met elkaar te vergelijken. Wij maken het je vandaag extra makkelijk, door zowel de voordelen als de nadelen op een rijtje te zetten. 

Finst voordelen

  • De website van Finst is voorzien van een geweldig UX-design. De website is gebouwd met de gebruiksvriendelijkheid van de klant in het achterhoofd. Zo is de website stabiel, overzichtelijk en snel.

  • Ten opzichte van andere crypto brokers rekent Finst enorm lage transactiekosten. Het gaat hier om slechts 0,15%. Crypto kopen op Finst kan dus resulteren in een hoog rendement. Wanneer je een order van €500,- zou maken betaal je dus slechts €0,75 aan transactiekosten!

  • Finst werkt samen met Bunq Bank. Een Nederlandse bank die als veilig en betrouwbaar wordt gezien. Mocht er iets gebeuren met Finst, hoef je je geen zorgen te maken over je opgebouwde kapitaal, deze wordt namelijk beheerd door Bunq Bank, een plek waar je geld veilig opgeborgen is.

  • Finst biedt zijn klant meerdere handelsmogelijkheden aan. Zo kun je ‘gewoon’ handelen in crypto, maar je kunt je crypto ook inruilen voor een andere crypto eenheid.

  • Finst vindt de veiligheid van zijn gebruikers enorm belangrijk. Zo is het platform voorzien van een gesloten systeem, data-encryptie en de discrete modus. Je hoeft je als gebruiker dus absoluut geen zorgen te maken over je privacy en veiligheid. In plaats daarvan kun je je volledig focussen op je investeringen.

  • Mocht je vragen hebben? Twijfel dan niet en neem contact op met de Finst klantenservice. De mensen hebben veel kennis en helpen je graag!

Finst nadelen

  • Vandaag de dag biedt Finst zo’n 100 verschillende cryptovaluta aan. In de wereld van crypto brokers is dit aanbod erg beperkt. Concurrerende brokers bieden soms wel honderden of duizenden cryptocurrencies aan.

  • Tot op heden biedt Finst geen on-chain staking aan aan het productaanbod. De mensen achter Finst zeggen dat ze hier wel mee bezig zijn, dus hopelijk kunnen we dit in de aankomende maanden verwachten.

Finst beoordelingen en recensies

Voordat je een app als Finst download, is het van groot belang om te kijken naar de meningen van anderen. Gelukkig heeft de crypto broker voldoende beoordelingen, reviews en recensies weten te verzamelen. Om het je allemaal wat makkelijker en overzichtelijker te maken, geven wij je een samenvatting van de reviews die online te vinden zijn. Ook geven we onze eigen mening over Finst, we kunnen het natuurlijk niet laten.

Op Trustpilot scoort Finst erg goed. De positieve beoordeling die je hier van het platform kunt vinden is er een van 4,4 van de 5 sterren.

Het grootste deel van de Finst-gebruikers heeft positieve recensies achtergelaten op de website van Trustpilot. Wat zij het prettigst vinden aan het platform? De kostenstructuur, de gebruiksvriendelijkheid en de klantenservice. Deze is volgens de Finst-gebruikers erg behulpzaam. 

Het leeuwendeel van de reviewers is erg positief over Finst en hun ervaringen op het platform. Er zijn echter ook mensen die een negatieve beoordeling hebben achtergelaten. Zij becommentariëren de hoge koersverschillen tussen Finst en andere brokers zoals Coinmerce of Bitvavo.  Andere uitingen van kritiek gaan over de jonge leeftijd van het platform. Omdat Finst nog geen twee jaar in Nederland te gebruiken is, komen er zo nu en dan nog wat gebreken aan het licht. Denk hierbij aan problemen met inloggen of storingen.

Maar wat vinden wij van Finst?

Je bent vast ook heel erg benieuwd naar onze mening over Finst. Na een aantal maanden gebruik te hebben gemaakt van deze crypto broker, kunnen we je vertellen dat een groot fan zijn van Finst. Onze ervaringen waren overwegend positief. De broker past goed bij onze beleggingsdoelen en niveaus, waardoor het een aantrekkelijke optie is om op de lange termijn te gebruiken.

Is Finst betrouwbaar?

Je bent vast benieuwd naar wat wij vinden van de jonge crypto broker. Zoals al eerder benoemd is, is Finst erg veilig. Dit vinden wij een groot en zwaarwegend voordeel. Finst is voorzien van diverse veiligheidsmaatregelen, waardoor de broker een veilige en betrouwbare plek is om te investeren in crypto. Door het gebruik van Fireblocks is het geld en de informatie en data van de gebruiker goed beschermd tegen lekken en hackers.

Is Finst gebruiksvriendelijk?

Finst heeft een gebruiksvriendelijke website en app, ontworpen met een focus op sterke UX-principes, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en het overzicht behouden. Het platform is zo ontwikkeld dat zelfs met zijn rijke functionaliteit, gebruikers niet overweldigd worden door te veel informatie, knoppen of tekst.

Finst houdt zijn gebruikers up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen in begrijpelijke taal, waardoor beleggers, zowel nieuw als gevorderd, maximaal kunnen profiteren van de geboden diensten. Deze aanpak van transparantie en overzichtelijkheid maakt Finst een bijzonder gebruiksvriendelijke optie in de wereld van crypto trading.

Dus… is Finst aan te raden?

Uit onze ervaringen met Finst, samen met de recensies van andere klanten en onderzoek naar de betrouwbaarheid en eenvoud van het platform, blijkt dat Finst zeker een aanbeveling verdient. Als een vrij nieuwe speler op de cryptomarkt heeft Finst snel naam gemaakt en aangetoond dat het de moeite waard is. Het platform biedt opties voor zowel nieuwkomers als ervaren investeerders, waardoor het de ideale keuze is voor elke crypto-enthousiast.

Wij vinden dat Finst zeker het proberen waard is, dus waarom neem je niet zelf een kijkje in de app store?

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

10 euro gratis Crypto!

Stap in deze bullrun met 10 euro gratis tegoed, deze ontvang je na een succesvolle registratie bij de grootste exchange van Nederland.