LiteBit Wallet
Een cryptowallet voor 50 verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ethereum en Cardano. Koop, verkoop en beheer je cryptocurrencies met de LiteBit exchange wallet.
LiteBit crypto wallet aanmaken? Lees hier hoe je eenvoudig en veilig een LiteBit wallet aanmaakt en de toegang ertoe niet verliest.
Direct inzage hebben in de waarde van je cryptoportfolio, transactiegeschiedenis, winst/verlies en kunnen verkopen vanuit je wallet?
Kies dan voor de online crypto wallet van LiteBit.
Voordelen
- Volledig legale en veilige Nederlandse crypto wallet en exchange
- Koop, verkoop en bewaar cryptocurrency allemaal met 1 account
- Je hoeft geen hele blockchain te downloaden
- Altijd en overal de crypto wallet app van Litebit gebruiken
Nadelen
- Geen cold wallet
LiteBit exchange en wallet informatie
LiteBit is een Nederlandse cryptocurrency exchange en wallet die al bestaat sinds 2013. Via de exchange wallet kan je crypto traden voor andere crypto maar ook fiat voor crypto en andersom. Het is dus mogelijk via bijvoorbeeld iDEAL of Bancontact Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen.
Ook kan je cryptocurrencies verkopen en hiervoor worden uitbetaald in Euro’s. Om je Euro’s vervolgens uit te cashen, hoef je enkel maar je bankrekening aan je LiteBit account te koppelen.
Met de LiteBit wallet app zie je de actuele waarde van je cryptoportfolio in real-time en kan je je digitale valuta’s versturen naar andere online wallets of hardware wallets. Het handige aan een
LiteBit exchange account, is dat je niet de hele blockchain hoeft te downloaden, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld , en andere software-based crypto wallet applicaties.
LiteBit account aanmaken
Als je wilt beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies met de LiteBit exchange wallet, moet je eerst een LiteBit exchange wallet aanmaken. Dit is absoluut niet lastig en je hoeft er geen computerexpert voor te zijn om dit doen. In totaal zal het aanmaken van een LiteBit account zo’n 5 minuten duren.
Een LiteBit account aanmaken doe je door de volgende handelingen te verichten:
- Als eerste navigeer je naar de Litebit website en klik je op een van de oranje start nu knoppen.
- LiteBit zal je nu vragen enkele gegevens in te vullen zoals je voornaam, achternaam, e-mailadres, geboortedatum, land van verblijf en nationaliteit. Ook stel je op dit moment een wachtwoord in voor je LiteBit exchange account en bepaal je of je een nieuwsbrief wilt ontvangen. Daarnaast ga je akkoord met de algemene voorwaarden en verklaar je geen inwoner van de United States te zijn.
- Vervolgens zal LiteBit een verificatiecode sturen naar je ingevulde e-mailadres. Open je mailbox en vul deze 6-cijferige verificatiecode in. Als je de e-mail van LiteBit niet 1,2,3 kunt vinden, controleer dan je spamfolder even.
- Nadat je je e-mailadres bevestigd hebt, zal je ook gevraagd worden je telefoonnummer te bevestigen. Vul de 6-cijferige code in die je per SMS van LiteBit hebt ontvangen in het volgende scherm.
- Als je eenmaal je telefoonnummer en e-mailadres bevestigd hebt, dien je een 2 factor authenticatie methode in te stellen voor je LiteBit account. Dit kan je doen door Google Authy te gebruiken of door te kiezen voor de SMS-optie.
- Nu ontvang je een melding dat het aanmaken van je exchange account voltooid is.
- Vervolgens log je nu in op je wallet- en exchange omgeving bij LiteBit en zal je er achter komen dat de aanmeldingsprocedure nog niet volledig is afgerond. Je dient namelijk ook nog je identiteit te bevestigen.
- Vul je adres, woonplaats en postcode in en start de identiteitsverificatie procedure.
- Nadat je als laatste stap ook nog je identiteit hebt bevestigd, kan je beginnen met het gebruiken van de LiteBit wallet exchange.
Nu je eenmaal succesvol een geverifieerd LiteBit account aangemaakt hebt, kan het handelen in cryptocurrencies beginnen! Vanaf je dashboard-omgeving kan je verschillende cryptocurrencies kopen voor Euro’s of je cryptocurrency wallets zien, waar je crypto’s heen kan sturen om deze (tijdelijk) op te slaan bij LiteBit.
LiteBit exchange fees
Iedere keer dat je via een cryptocurrency exchange als LiteBit, Binance of Huobi een transactie verricht, betaal je transactiekosten, ook wel trading fees genoemd.
Bij LiteBit liggen die fees aan de vrij hoge kant, namelijk op 2 tot 3 procent van je totale orderbedrag. LiteBit kent geen volumekortingen voor professionele handelaren of insitutionele beleggers.
Hoewel het dus geld kost om in cryptocurrencies te handelen, kost het versturen van crypto van de ene wallet naar de andere doorgaans bijna geen geld. Een uitzondering hierop is Ethereum, waarbij er sprake is van redelijk hoge gasfees op het moment van schrijven.
Hoe veilig is LiteBit?
Hoewel LiteBit een van de populairste crypto exchanges van Nederland is, moeten wij er toch even bij vermelden dat het handelsplatform van LiteBit twee keer gehacked is in 2017. De hackers wisten klantgegevens als e-mailadressen, wachtwoorden en andere data te bemachtigen. Gelukkig zijn er geen wallets geleegd of gehacked, maar toch is het niet zo heel fijn voor de reputatie van LiteBit.
Tegenwoordig zijn de servers en wallets van LiteBit veel beter beveiligd, maar een cyberaanval valt bij een online crypto wallet nooit geheel uit te sluiten. Om deze reden raden wij dan ook aan niet al je cryptocurrency op een exchange wallet te laten staan, maar het grootste gedeelte op een hardware wallet te bewaren.
Ook moet je vandaag de dag je LiteBit account verplicht met een 2 factor authentication beschermen. Hierdoor is de kans veel kleiner dat je LiteBit wallet gehacked kan worden, zelfs als het LiteBit platform of de website zelf gehacked word.
Voor de rest is het vanuit de bedrijfsinformatie op de LiteBit website niet heel duidelijk of zij tegenwoordig het grootste gedeelte van de crypto’s van hun klanten in cold storage bewaren of niet. Hier zou je haast zo maar van uitgaan, maar het feit dat zij hier niets over vermelden is toch op zijn minst zorgelijk te noemen. Bij concurrent Bitvavo staat namelijk heel duidelijk vermeld op de website hoe het bedrijf de cryptocurrencies van haar klanten opslaat.
Conclusie
Hoewel Litebit een goede exchange wallet en fiat-naar-crypto oplossing biedt, zijn er naar onze mening toch betere alternatieven.
Zo is bijvoorbeeld Bitvavo niet alleen transparanter in hoe zij met de digitale valuta van hun klanten omgaan, ook rekenen zij lagere kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies via hun exchange.
Als je gewoon op zoek bent naar een gemakkelijke manier om met iDEAL of PayPal Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen, dan is LiteBit wel handig om hiervoor te gebruiken. Houd er echter wel rekening mee dat LiteBit relatief gezien nogal hoge kosten in rekening brengt.
Andere crypto wallets
Veelgestelde vragen
Dit is om het witwassen van geld, het financieren van terrorisme en het handelen in crypto door minderjarigen tegen te gaan. LiteBit is bij wet verplicht je de te doen doorlopen voordat je op hun exchange kunt handelen in cryptocurrency of hun online crypto wallets kunt gebruiken.
Ja, om dit te doen log je in op je LiteBit account en navigeer je naar ‘Wallets’. Vervolgens klik je bij de crypto die je wilt versturen op de knop ‘versturen’ en vul je het ontvangstadres van de externe wallet in. Je hebt nu gelijk ook de mogelijkheid dit walletadres toe te voegen aan je adresboek. Als laatste bevestig je even de 2FA code die je ontvangt en vervolgens zullen de crypto’s verstuurd worden naar de externe wallet.
In principe is de LiteBit wallet app veilig om te gebruiken. Echter raden wij aan de LiteBit app direct vanaf de LiteBit website te downloaden en niet zo maar te zoeken op ‘LiteBit app’ in de App Store of op Google Play.
Er zijn in het verleden namelijk wel eens neppe wallet apps in deze app stores aanwezig geweest. Ook is het gebruiken van een wallet app op openbare Wi-Fi hotspots niet aan te raden.