Convex Finance wallet

$3,10

Als je na een tijdje aardig wat Convex Finance verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je Convex Finance een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een Convex Finance wallet genoemd.

Deze Convex Finance wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je Convex Financeportfolio. Er wordt onder Convex Finance wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort Convex Finance wallet precies is

Market cap

$250.755.179

24u volume

$2.460.409

Totale aanbod

98.968.316

24u prijsverandering

daling van 1,78%

Waarom zijn Convex Finance wallets belangrijk?

Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, Convex Finance wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.

Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je Convex Finance tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze Convex Finance wallets door middel van zogenoemde private keys.

Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je Convex Finance tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je Convex Finance. Eigenlijk had men het dus ook Convex Finance sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.

Een veilige en betrouwbare Convex Finance wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel Convex Finance te gaan holden.

Wat kan je met een Convex Finance wallet?

Doorgaans kan je met iedere Convex Finance wallet hetzelfde. Zo kan je:

  • Al je Convex Finance managen vanaf een centrale plek
  • Convex Finance versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
  • Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
  • Convex Finance uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan

Wat is de beste Convex Finance wallet?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste Convex Finance wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke Convex Finance wallet voor jou het beste geschikt is.

Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange Convex Finance wallets als ten minste één hardware Convex Finance wallet.

Convex Finance details

Market cap

$250.755.179

Hoogste koers ooit

$60,09

Hoogste koers dit jaar

Onbekend

Laagste koers dit jaar

Onbekend

24u verandering

$-4.736.570

24u laagste

$3,09

24u hoogste

$3,16

24u volume

$2.460.409

Prijs & meer

Prijs 24 uur

daling van 1,78%

Prijs 7 dagen

stijging van 4,75%

Prijs 30 dagen

stijging van 14,25%

Prijs 1 jaar

daling van 35,93%

Market cap ranking #

122

Market cap 24h

$-4.736.570

Ciculerend aanbod

80.820.239

Totale aanbod

98.968.316

Hoe gebruik je een Convex Finance wallet?

Er zijn veel verschillende Convex Finance wallets. Zo zijn er simpele Convex Finance wallet apps, maar ook Convex Finance hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten Convex Finance wallets waar je uit kunt kiezen:

  • Papieren Convex Finance wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je Convex Finance in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je Convex Finance te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je Convex Finance wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
  • Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
  • Online wallets: bij dit type Convex Finance wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
 

Ieder type Convex Finance wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.

Online Convex Finance wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.

Hoewel je je Convex Finance binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je Convex Finance op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je Convex Finance op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.

Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan Convex Finance te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je Convex Finance holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je Convex Finance draagt.

coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Veelgestelde vragen

Iedere exchange of hot wallet die met het internet is aangesloten, kan gehacked worden. Dit gebeurt doorgaans door malafide browserextenties, keyloggers en phishing sites. Wij raden aan om altijd een two-factor-authentication in te stellen voor al je exchange accounts- en wallets.
Dit maakt niet zo veel uit, zo lang je het bijgeleverde papiertje met je seedphrase maar niet kwijtraakt (recovery sheet). Als je namelijk een hardware wallet als een Ledger Nano X kwijt zou raken, kan je een nieuwe kopen en met dit papiertje deze nieuwe hardware wallet instellen alsof het de oude was. Al je Convex Finance verhuist automatisch mee en je bent niet je Convex Finance of toegang tot je Convex Finance kwijt.
Zolang je 100% zeker weet dat je een echte Convex Finance wallet app gebruikt wel. Er zijn veel neppe Convex Finance wallets in zowel de Google Play als Apple Appstore aanwezig, opdat je deze downloadt en je private key invult, zodat hackers er hiermee vandoor kunnen gaan. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je gebruik wilt maken van Convex Finance wallet apps.