Neutrino USD wallet

$0,92

Als je na een tijdje aardig wat Neutrino USD verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je Neutrino USD een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een Neutrino USD wallet genoemd.

Deze Neutrino USD wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je Neutrino USDportfolio. Er wordt onder Neutrino USD wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort Neutrino USD wallet precies is

Market cap

$95.095.112

24u volume

$5.536.789

Totale aanbod

103.539.469

24u prijsverandering

daling van 1,65%

Waarom zijn Neutrino USD wallets belangrijk?

Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, Neutrino USD wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.

Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je Neutrino USD tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze Neutrino USD wallets door middel van zogenoemde private keys.

Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je Neutrino USD tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je Neutrino USD. Eigenlijk had men het dus ook Neutrino USD sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.

Een veilige en betrouwbare Neutrino USD wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel Neutrino USD te gaan holden.

Wat kan je met een Neutrino USD wallet?

Doorgaans kan je met iedere Neutrino USD wallet hetzelfde. Zo kan je:

  • Al je Neutrino USD managen vanaf een centrale plek
  • Neutrino USD versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
  • Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
  • Neutrino USD uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan

Wat is de beste Neutrino USD wallet?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste Neutrino USD wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke Neutrino USD wallet voor jou het beste geschikt is.

Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange Neutrino USD wallets als ten minste één hardware Neutrino USD wallet.

Neutrino USD details

Market cap

$95.095.112

Hoogste koers ooit

$2,52

Hoogste koers dit jaar

Onbekend

Laagste koers dit jaar

Onbekend

24u verandering

$-1.990.746

24u laagste

$0,85

24u hoogste

$0,94

24u volume

$5.536.789

Prijs & meer

Prijs 24 uur

daling van 1,65%

Prijs 7 dagen

daling van 0,68%

Prijs 30 dagen

daling van 4,93%

Prijs 1 jaar

daling van 7,29%

Market cap ranking #

230

Market cap 24h

$-1.990.746

Ciculerend aanbod

103.539.541

Totale aanbod

103.539.469

Hoe gebruik je een Neutrino USD wallet?

Er zijn veel verschillende Neutrino USD wallets. Zo zijn er simpele Neutrino USD wallet apps, maar ook Neutrino USD hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten Neutrino USD wallets waar je uit kunt kiezen:

  • Papieren Neutrino USD wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je Neutrino USD in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je Neutrino USD te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je Neutrino USD wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
  • Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
  • Online wallets: bij dit type Neutrino USD wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
 

Ieder type Neutrino USD wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.

Online Neutrino USD wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.

Hoewel je je Neutrino USD binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je Neutrino USD op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je Neutrino USD op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.

Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan Neutrino USD te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je Neutrino USD holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je Neutrino USD draagt.

binance

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Veelgestelde vragen

Iedere exchange of hot wallet die met het internet is aangesloten, kan gehacked worden. Dit gebeurt doorgaans door malafide browserextenties, keyloggers en phishing sites. Wij raden aan om altijd een two-factor-authentication in te stellen voor al je exchange accounts- en wallets.
Dit maakt niet zo veel uit, zo lang je het bijgeleverde papiertje met je seedphrase maar niet kwijtraakt (recovery sheet). Als je namelijk een hardware wallet als een Ledger Nano X kwijt zou raken, kan je een nieuwe kopen en met dit papiertje deze nieuwe hardware wallet instellen alsof het de oude was. Al je Neutrino USD verhuist automatisch mee en je bent niet je Neutrino USD of toegang tot je Neutrino USD kwijt.
Zolang je 100% zeker weet dat je een echte Neutrino USD wallet app gebruikt wel. Er zijn veel neppe Neutrino USD wallets in zowel de Google Play als Apple Appstore aanwezig, opdat je deze downloadt en je private key invult, zodat hackers er hiermee vandoor kunnen gaan. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je gebruik wilt maken van Neutrino USD wallet apps.