Steeds vaker zoeken beleggers naar alternatieve beleggingen. Dit komt vooral door de toenemende inflatie die de koopkracht weg erodeert. Met hoge inflatiecijfers worden steeds meer investeerders bewust van het feit dat ze hun geld niet zomaar op de spaarrekening kunnen laten staan. Bitcoin (BTC) is een populair alternatief maar nu zien we ook steeds vaker dat andere cryptocurrencies een interessante toevoeging kunnen zijn aan jouw portfolio.

Ontdek in onze blog van vandaag hoe bepaalde altcoins in jouw portfolio passen. Investeer in inflatie en bescherm jezelf tegen inflatie.

Overwegen van Cryptocurrencies in je portfolio

Wanneer je overweegt in altcoins te investeren en toe te voegen aan je wallet heb je de keuze uit honderden munten. Belangrijk is dat je een coin koopt die zich al bewezen heeft en een grote gebruikersbasis heeft en hierin blijft groeien, dit beperkt namelijk je risico. Daarnaast wil je ook een project dat innoveert en een leider is in de markt, cryptocurrencies zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA) zijn hier sterke voorbeelden van. Met een kleine allocatie kun je potentieel veel rendement maken terwijl je de risico’s klein houdt.

Solana (SOL): Snelheid en Schaalbaarheid

Solana staat bekend om zijn razendsnelle transacties en indrukwekkende schaalbaarheid. Het gebruikt een uniek hybride consensus mechanisme dat zorgt voor snelle en kosteneffectieve transacties. Voor beleggers die waarde hechten aan snelheid en efficiëntie in hun transacties, kan Solana een aantrekkelijke optie zijn. Doordat de transacties zo efficiënt verwerkt kunnen worden op het netwerk, maakt Solana interessante technologieën toepasbaar, denk aan blockchain games die heel veel kleine transacties moeten verwerken. Ook hebben ontwikkelaars van het netwerk een Solana smartphone gelanceerd die Web3 technologie naar het publiek brengt.

Cardano (ADA): Duurzaamheid en Wetenschappelijke Benadering

Cardano onderscheidt zich door zijn wetenschappelijke aanpak en nadruk op duurzaamheid. Het focust sterk op decentraliteit en wil iedereen gelijke financiële middelen en kansen geven middels blockchain technologie, een nobel doel. Het maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS) mechanisme, waardoor je ook munten kunt “staken” en passief geld kunt verdienen. Cardano’s rigoureuze peer-reviewproces en de focus op duurzame ontwikkeling kunnen het een verstandige keuze maken voor de lange termijn investeerder.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de crypto markt met Blockspace

De crypto markt is continu in beweging en het kan daarom lastig zijn om projecten te volgen. Blockspace.nl is een premium Nederlandse crypto website die het belangrijkste nieuws en krachtige analyses dagelijks deelt om lezers goed te informeren.