TerraClassicUSD wallet

$0,01

Als je na een tijdje aardig wat TerraClassicUSD verzameld hebt, wil je het natuurlijk wel ergens veilig opbergen. Net zoals je je contant geld in een portemonnee bewaart en niet los in je broekzak, heb je voor je TerraClassicUSD een goede, veilige portemonnee nodig. Dit wordt een TerraClassicUSD wallet genoemd.

Deze TerraClassicUSD wallet bewaart je private keys, de wachtwoorden die je toegang geven tot je TerraClassicUSDportfolio. Er wordt onder TerraClassicUSD wallets onderscheidt gemaakt tussen hot- en coldwallets, hardware-, software-, en exchangewallets. In dit artikel gaan we het hebben over wat nu welk soort TerraClassicUSD wallet precies is

Market cap

$126.111.579

24u volume

$2.457.153

Totale aanbod

9.793.268.007

24u prijsverandering

stijging van 0,73%

Waarom zijn TerraClassicUSD wallets belangrijk?

Omdat in tegenstelling tot je echte portemonnee, waar hopelijk geld in zit, TerraClassicUSD wallets technisch gezien eigenlijk niet je crypto bewaren.

Ze geven je enkel de toegang die je nodig hebt om aan je TerraClassicUSD tokens te komen, die zich eigenlijk op de blockchain bevinden. Dit doen deze TerraClassicUSD wallets door middel van zogenoemde private keys.

Deze private keys tonen het eigenaarschap aan van je TerraClassicUSD tokens op de blockchain en als je deze kwijtraakt, kan je niet bij je TerraClassicUSD. Eigenlijk had men het dus ook TerraClassicUSD sleutelbos kunnen noemen in plaats van wallet.

Een veilige en betrouwbare TerraClassicUSD wallet is uiterst belangrijk wanneer je van plan bent veel TerraClassicUSD te gaan holden.

Wat kan je met een TerraClassicUSD wallet?

Doorgaans kan je met iedere TerraClassicUSD wallet hetzelfde. Zo kan je:

  • Al je TerraClassicUSD managen vanaf een centrale plek
  • TerraClassicUSD versturen en ontvangen naar wie dan ook ter wereld
  • Gebruik maken van dapps (decentralized finance apps)
  • TerraClassicUSD uitgeven in webwinkels en op andere sites waar dit kan

Wat is de beste TerraClassicUSD wallet?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Het handigste is als je onze beste TerraClassicUSD wallet vergelijkingen- en reviews leest, zodat je precies weet welke TerraClassicUSD wallet voor jou het beste geschikt is.

Wel raden wij altijd aan gebruik te maken van zowel exchange TerraClassicUSD wallets als ten minste één hardware TerraClassicUSD wallet.

TerraClassicUSD details

Market cap

$126.111.579

Hoogste koers ooit

$1,09

Hoogste koers dit jaar

Onbekend

Laagste koers dit jaar

Onbekend

24u verandering

$843.134

24u laagste

$0,01

24u hoogste

$0,01

24u volume

$2.457.153

Prijs & meer

Prijs 24 uur

stijging van 0,73%

Prijs 7 dagen

stijging van 1,71%

Prijs 30 dagen

stijging van 8,76%

Prijs 1 jaar

daling van 58,17%

Market cap ranking #

206

Market cap 24h

$843.134

Ciculerend aanbod

9.787.272.094

Totale aanbod

9.793.268.007

Hoe gebruik je een TerraClassicUSD wallet?

Er zijn veel verschillende TerraClassicUSD wallets. Zo zijn er simpele TerraClassicUSD wallet apps, maar ook TerraClassicUSD hardware wallets. Er zijn eigenlijk drie soorten TerraClassicUSD wallets waar je uit kunt kiezen:

  • Papieren TerraClassicUSD wallets: Dit zijn wallets waarvan de seedphrase is opgeschreven of uitgeprint op een stuk papier welke vervolgens is opgeborgen op een veilige plek. Dit is heel veilig, aangezien dit wachtwoord wat toegang geeft tot je TerraClassicUSD in dit geval offline opgeslagen is, maar maakt het wel lastiger om je TerraClassicUSD te gebruiken, aangezien je elke keer het papiertje moet zoeken als je TerraClassicUSD wilt verkopen, verhandelen voor een andere crypto of van wallet verplaatsen.
  • Hardware wallets: Bij hardware wallets wordt de seedphrase opgeslagen op een soort USB-stick, welke vervolgens enkel door een computer, laptop of ander toestel met USB uitgang kan worden gebruikt om toegang tot de bijbehorende crypto te verkrijgen. Het idee hierachter is dat men zelf de seedphrase in eigen handen heeft en nog een soort 2FA bevestiging moet doen (signeren) met de hardware wallet bij iedere transactie.
  • Online wallets: bij dit type TerraClassicUSD wallet wordt de private key opgeslagen in een app, browserextentie of andere software, doorgaans nog eens extra beschermd door een two-factor-authentication. Hoewel dit de meest gemakkelijke manier is om crypto te ontvangen, te versturen, te verkopen of te verhandelen, is dit ook de meest onveiligste manier.
 

Ieder type TerraClassicUSD wallet heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo maak je het hackers en andere cybercriminelen erg moeilijk door je crypto op te slaan op een hardware wallet als een Ledger Nano X of Trezor Model T, maar kan je ook lastiger crypto kopen en verkopen. Hier komt bij dat je het apparaatje kan kwijtraken of dat hij stuk kan gaan.

Online TerraClassicUSD wallets aangeboden door crypto exchanges als Binance, Bitvavo en Kraken stellen je in staat je crypto op hun online wallet te bewaren, zodat je deze gemakkelijk direct beschikbaar hebt om te verhandelen.

Hoewel je je TerraClassicUSD binnen handbereik hebt en deze snel kunt verhandelen, is niets zo onveilig als je TerraClassicUSD op een exchange wallet laten staan. In wezen is het bewaren van je TerraClassicUSD op een exchange wallet net als geld bewaren op de bank: je hebt digitaal recht op geld, namelijk de balans die speciaal aan jou is toegewezen op het platform of bij het bedrijf, de exchange in kwestie in dit geval. Voor de rest heb je niets tastbaars zelf in je hand, als de exchange gehacked wordt of failliet gaat, ben je dus alles kwijt.

Om deze raden wij aan enkel een bedrag aan TerraClassicUSD te bewaren op een exchange wallet, waar je actief mee handelt. De rest van je TerraClassicUSD holdings kan je veel beter op een hardware wallet opslaan, zodat je het zelf in handen hebt en zelf de verantwoordelijkheid over je TerraClassicUSD draagt.

coinmerce

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Veelgestelde vragen

Iedere exchange of hot wallet die met het internet is aangesloten, kan gehacked worden. Dit gebeurt doorgaans door malafide browserextenties, keyloggers en phishing sites. Wij raden aan om altijd een two-factor-authentication in te stellen voor al je exchange accounts- en wallets.
Dit maakt niet zo veel uit, zo lang je het bijgeleverde papiertje met je seedphrase maar niet kwijtraakt (recovery sheet). Als je namelijk een hardware wallet als een Ledger Nano X kwijt zou raken, kan je een nieuwe kopen en met dit papiertje deze nieuwe hardware wallet instellen alsof het de oude was. Al je TerraClassicUSD verhuist automatisch mee en je bent niet je TerraClassicUSD of toegang tot je TerraClassicUSD kwijt.
Zolang je 100% zeker weet dat je een echte TerraClassicUSD wallet app gebruikt wel. Er zijn veel neppe TerraClassicUSD wallets in zowel de Google Play als Apple Appstore aanwezig, opdat je deze downloadt en je private key invult, zodat hackers er hiermee vandoor kunnen gaan. Voorzichtigheid is dus geboden wanneer je gebruik wilt maken van TerraClassicUSD wallet apps.