Coinbase Wallet

Met Coinbase kan je handelen in meer dan 100 verschillende cryptocurrencies, je crypto veilig opslaan of betalen met Bitcoin en andere crypto bij aangesloten winkels.

Coinbase is een laagdrempelige crypto exchange om te beginnen met het handelen in cryptocurrency trading, zo kan je al beginnen vanaf een inleg van slechts €2.

Website

www.coinbase.com

Kosten wallet

Gratis

Cloud opslag

Gratis

Cold wallet

Nee

Crypto traden, staken, versturen of ontvangen? Al deze mogelijkheden biedt de Coinbase exchange en wallet.

Een overzichtelijke user interface en handige wallet app maken Coinbase geschikt voor zowel ervaren cryptotraders als mensen totaal nieuw in de wondere wereld van crypto.

Voordelen

 • Gemakkelijk handelen in meer dan 100 cryptocurrencies
 • Crypto kopen met iDEAL, Mastercard, Visa en bankoverschrijving
 • Je crypto is verzekerd in geval van een Coinbase hack

Nadelen

 • Hogere kosten vergeleken met andere cryptocurrency exchanges
 • Geen Nederlands bedrijf of Nederlandstalige klantenservice

Coinbase exchange en wallet informatie

Coinbase is een crypto exchange en wallet die al bestaat sinds 2012 en het moederbedrijf achter Coinbase heeft tegenwoordig meer dan 2700 werknemers wereldwijd.

Om te handelen op Coinbase betaal je een exchange fee van rond de 2% op fiat-to-crypto transacties en zo’n 0,50% op crypto-to-crypto trades. 

Dit is relatief duur vergeleken met alternatieve crypto exchanges als Binance en Kraken, waar je slechts tussen de 0,15% en 0,25% transactiekosten betaalt.

Bij Coinbase kan je in totaal zo’n 150 verschillende cryptocurrencies kopen, verkopen en

verhandelen. Deze crypto kan je ook kopen bij Coinbase met fiatvaluta als Euro’s, Amerikaanse Dollars en Britse Ponden met iDEAL of via een creditcardoverboeking.

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van Coinbase als exchange wallet, is dat je coins en tokens er verzekerd zijn in het geval dat Coinbase ooit gehacked wordt. Op dit moment zijn particuliere gebruikers van Coinbase gedekt tot $250,000.

Coinbase account aanmaken

Om te beginnen met het handelen in crypto op Coinbase of gebruik te maken van de exchange wallet, moet je eerst een Coinbase account aanmaken. Dit is een proces wat zo’n 5 tot 10 minuten van je tijd zal kosten en dan is dat in ieder geval geregeld. We zullen je even stapsgewijs uitleggen wat je precies moet doen.

 • Ga naar de Coinbase website, vul je e-mailadres in en klik op de blauwe Get started knop.

 

coinbase-account-aanmaken
 • Vervolgens krijg je een pop up te zien waar je je voornaam, achternaam en e-mailadres dient in te vullen. Ook kies je op dit moment een wachtwoord voor je Coinbase account wat uit minimaal 12 karakters bestaat, waaronder kleine letters, grote letters, cijfers en speciale leestekens.

 

 • Tevens bevestig je dat je minimaal 18 jaar oud bent en dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en privacy policy van Coinbase. Als laatste klik je op de grote blauwe Account aanmaken knop.
coinbase-account
 • Om je Coinbase account te verifiëren en klaar te maken voor de handel in crypto, dien je je persoonsgegevens in te vullen via de knop Send & receive crypto Verify your ID uit het menu rechts.
 • Er zal je gevraagd worden een kopie van je identiteitsbewijs, rijbewijs of paspoort te uploaden. Dit kan je gewoon doen door een foto ervan te nemen, de aanwijzingen op het scherm in acht nemend.
 • Als je dit gedaan hebt, zal je gevraagd worden door een biometrische facial ID check te gaan. Dit wil zeggen dat Coinbase gaat controleren of jij daadwerkelijk de persoon bent die bij het identiteitsdocument hoort. Je zult gevraagd worden je camera aan te zetten en vervolgens je hoofd te schudden, ja te knikken en over je schouder te kijken.
coinbase-verify
Mocht je alles gedaan hebben, dan is nu je Coinbase geverifieerd en kan je het handelsplatform en de bijbehorende exchange wallet gaan gebruiken.

Coinbase staking

Je kunt geld verdienen op Coinbase door je crypto te staken. Dit wilt zeggen dat je je crypto voor een bepaalde periode vastzet en er vervolgens rente op krijgt in de vorm van meer crypto. 

Verschillende crypto geven logischerwijs verschillende jaarlijkse rentepercentages. Op deze manier kan je een mooi passief inkomen opbouwen met de crypto die anders toch ”niks zit te doen” op je exchange wallet.

geld-verdienen-op-coinbase

Crypto trading

Om te handelen in crypto op Coinbase klik je in het linkermenu op de Trade knop. Vervolgens zie je alle cryptocurrencies staan die je kunt verhandelen, samen met een koersgrafiek en interessante informatie over de coin als marktaandeel, 24-uurs volume, circulerende voorraad, populariteit en of traders de coin kopen of verkopen.

Crypto versturen

Een van de belangrijkste functies van Coinbase als exchange wallet, is natuurlijk dat je er crypto mee kunt ontvangen en versturen naar mensen. Om dit te doen klik je op de send/receive knop rechtsboven en selecteer je de crypto die je wilt versturen. Je krijgt vervolgens een pop up te zien waar je het gewenste ontvangstadres invult en hoeveel coins je wilt versturen. Net als bij een bankoverschrijving of Tikkie kan je een boodschap toevoegen voor de ontvanger.
crypto-versturen-op-coinbase

Nodig vrienden uit voor Coinbase

Ken je nog mensen die misschien geïnteresseerd zouden zijn in het kopen of traden van crypto? Dan kan je deze met je persoonlijke uitnodigingslink uitnodigen voor Coinbase. Als deze persoon vervolgens minimaal voor $100 of meer aan crypto koopt via Coinbase, krijgen jullie allebei $10 cadeau.

Hoe veilig is Coinbase?

Coinbase is tot nu toe nog nooit gehacked en miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van de exchange en wallet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit nooit zal gebeuren in de toekomst. 

Hoewel Coinbase alle crypto’s van haar klanten verzekerd tot $250,000 in het geval van cybercrime, is het toch aan te raden enkel de crypto op Coinbase te bewaren die je daar wilt gaan verhandelen en de rest van je portfolio gewoon op een hardware wallet als een Ledger nano S, Trezor T device of Keepkey.

Ook is het verstandig altijd je exchange accounts te beveiligen met een two factor authenticator app. Coinbase stelt dit voor tijdens het aanmaken van je account en wij stellen voor dat je dit ook doet.

Conclusie

Coinbase is een handelsplatform wat volgens velen ideaal geschikt is voor beginnende crypto traders. Zo zijn er geen ingewikkelde grafieken en onnodige poespas aanwezig op de website.

Ook kan je er eenvoudig crypto kopen met iDEAL en hoef je niet eerst je creditcardgegevens in te vullen, wat bij sommige andere crypto exchanges wel moet om crypto te kopen. 

Ervaren traders zijn misschien op zoek naar geavanceerdere functies zoals bijvoorbeeld margin trading of dynamic charting zoals op Kraken en Binance.

Toch is er voor hen met Coinbase de mogelijkheid om via staking aardig bij te verdienen me en de Coinbase  exchange is ook voor hen een geschikte optie om crypto op te traden.

Andere crypto wallets

Binance

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Bitvavo

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Litebit

Kosten: Gratis

Soort wallet: Online

Ledger

Kosten: Ja

Soort wallet: Offline

Veelgestelde vragen

Ja, je kan iedere crypto die je op Huobi kunt kopen versturen vanuit je Huobi wallet naar een eigen wallet naar wens. Ons advies is om altijd eerst een testverzending te doen, voordat je in een keer alles verstuurt, om even te controleren of alles goed gaat en aankomt.

Dit is omdat Coinbase al de spreads en transactiekosten in haar prijzen weergeeft. Op Coinmarketcap zie je enkel de daadwerkelijke prijzen van crypto’s, zonder de exchange fees en spreadkosten. Coinbase heeft geen verborgen kostenen hanteert een what you see is what you get prijs.

Omdat Coinbase een gereguleerde financiële instelling is, welke je wettelijk verplicht is je te doen identificeren als klant. Dit heeft te maken met anti-witwas regelgeving en de controle op het financieren van terrorisme.

Coinbase is meer geschikt voor beginnende cryptotraders en Coinbase Pro biedt meer moogelijkheden voor ervaren traders als dynamische grafieken en margin trading. Omdat dit tools zijn die voor beginnende traders alleen maar ”gevaarlijk” kunnen zijn, heeft Coinbase de keuze gemaakt twee aparte tradingplatformen te maken en de twee gescheiden te houden.

Ja, als je zou willen kan je een van je exchange wallets instellen als Coinbase mining wallet en direct je miningopbrengsten naar deze wallet laten gaan.

Ja, hiervoor heeft Coinbase net als Binance de zogenaamde Coinbase Euro wallet. Hier kan je Euro’s naar toe sturen die je op een later moment kunt gebruiken om crypto van te kopen.